Deadpool doorbreekt vierde wand

Ryan Reynolds: trouw blijven aan strip is het belangrijkste doel.

In een interview met Empire kon Ryan Reynolds het laatste nieuws geven over de Marvelverfilming Deadpool. Die film bevindt zich nog in de schrijffase, en 20th Century Fox zoekt nu naar een regisseur. Reynolds benadrukte dat de film zo trouw mogelijk zal blijven aan de Marvelcomic. De acteur, zelf groot fan, noemde het zelfs het belangrijkste doel van hem en de studio.

Op de vraag of Deadpool ook de ‘vierde wand’ zal doorbreken, kon Reynolds alleen maar bevestigend op reageren. ‘De vierde wand doorbreken? Oh ja, dat moet hij wel. Ik wil hem de Grote Muur zien doorbreken.’ Het doorbreken van de vierde wand is een term uit de theaterwereld, waarmee wordt bedoeld dat een personage zich bewust toont van zijn fictieve bestaan. Dit kan hij doen door zich direct naar zijn publiek (lezers) te richten, waarmee hij dus een denkbeeldige muur ‘doorbreekt’. Deadpool is een van de weinige Marvelhelden die dit geregeld doet: het is een van zijn handelskenmerken.

Er is overigens nog geen manier gevonden om Deadpools laatste scène in X-Men Origins: Wolverine te verwerken in de film. Reynolds zei kortweg: ‘Daar spreken we niet over’. Zou dat betekenen dat ze er nog niet over uit zijn, of dat ze het willen oplossen door het simpelweg te negeren?



NieuwsFilm

meest populair