Binnenkort weer nieuwe Superman?

DC en Warner Bros moeten snel zijn: in 2013 kunnen ze de rechten kwijtraken.

Afgelopen woensdag is uitspraak gedaan in de rechtszaak die de erfgenamen van Jerry Siegel, bedenker van Superman, hebben aangespannen tegen Warner Bros. en DC Comics. De Siegels beschuldigen de twee maatschappijen van het onderling sluiten van zogenaamde "sweetheart"-deals. In de contracten die DC en WB tien jaar geleden opstelden over de film- en televisierechten op het personage, zouden ze ver onder de marktwaarde zijn gegaan. De rechter stelt echter WB en DC in het gelijk.

Tijdens de rechtszaak zijn enkele verklaringen gedaan, die inzicht geven in de kans op een nieuwe Supermanfilm. In zijn getuigenis verklaart Alan Horn, de voorzitter van WB, dat hij hoopt een nieuwe film te kunnen maken. Hij voegt er wel aan toe dat er nog niets in ontwikkeling is, zelfs geen scenario is geschreven. Een nieuwe Supermanfilm kan daardoor op zijn vroegst pas in 2012 verschijnen.

Marc Toberoff, de advocaat van de Siegels, benadrukt echter dat in 2013 het copyright geheel in de handen komt van de erfgenamen van Jerry Siegel en medebedenker Joe Shuster. Dat betekent dus dat DC en WB een nieuwe deal moeten maken met de erfgenamen, willen ze nog strips en films rond het personage uitbrengen. Interessant genoeg kan Superman zelfs hierdoor terechtkomen in het Marveluniversum!

2012 is dus gelijk het laatste jaar waarin ze nog met zekerheid over de rechten beschikken. WB moet tempo maken, willen ze nog een film rond de Man van Staal uitbrengen of andere leuke dingen met het personage doen. De laatste tijd gaat namelijk het gerucht rond dat Supermans alter-ego Clark Kent een cameo zal maken in een andere DC-verfilming, Green Lantern. In een interview met MTV heeft scenarioschrijver Marc Guggenheim de cameo ontkend noch bevestigd. Hij speelt wel met het idee, maar het is nu nog te vroeg om te zeggen welke van zijn Easter Eggs de film halen.



NieuwsFilm

meest populair