Algemeen

Peter Jackson wil met Kuifje naar de maan

Maar de tweede Tintin zal zich nog op Aarde afspelen.

door Jeffrey op 26.07.2009 om 18:05 in Algemeen
Tijdens een persconferentie over District 9 op de Comic-Con in San Diego heeft producent Peter Jackson enkele verklaringen afgelegd over waar hij en regisseur Steven Spielberg met Kuifje naartoe willen na de eerste film, The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn (NL release: 26 oktober 2011).

Jackson: "Ik heb verscheidene favoriete verhalen: 'De 7 kristallen bollen', 'De zonnetempel', 'De Zwarte Rotsen', en 'De zaak Zonnebloem'. Ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt."

Jackson bevestigde ook dat hij niet aan een sequel begint voor het scenario van The Hobbit volledig klaar is. Maar hij heeft wel al een mooi idee van waar hij met Kuifje naartoe wil na de sequel: naar de maan. Daarvoor zijn twee Kuifje-albums relevant: 'Raket naar de maan' en 'Mannen op de maan'.

Jackson: "De tweede film zal zich niet afspelen op de maan, maar ik denk dat de maanstrips een fantastische bron zouden zijn voor een derde of vierde film. Maar ik vind dat we in de tweede film op Aarde moeten blijven."

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

LMF

Avatar

Vierde film? Hm, ik hoopte eigenlijk dat ze het op drie films zouden houden, waarin ze vaste strips verfilmden met vele elementen uit de andere strips. Ze weten dus nog niet zeker hoeveel ze er willen maken.

Deweb

Avatar

Ze beginnen met 3, maar Nick Rodwell (de man van de weduwe van Herge, volgt u me nog) heeft de wens al uitgesproken dat alle albums verfilmt zullen worden op deze manier. Deze legt hij uit "Alsof de prenten bewegen. Het lijkt op de tekeningen van Hergé. Ze registeren alles in motion capture en vervolgens plakken ze bijna de tekeningen op de bewegingen."

Meer daarover hier: http://www.stripspeciaalzaak.be/StripFacts_0906.php

Hoe dan ook ben ik zeer benieuwd naar de keuze voor de verhalen van de volgende films. Kristallen bollen/De zonnetempel zouden in ieder geval interessante verhalen zijn om te verfilmen. Al gaan er ook geruchten dat men twee one-shots tot 1 film zal breien. We zullen zien, al hoop ik dat ze de maanavonturen toch ook nog zeker zullen verfilmen.

UniMatriX

Avatar

Ik weet nog goed toen ik de strips als 10 jarige aan het lezen was hoe de rood-wit geblokte raket me kon fascineren.

Lord Voldemort

Avatar

Jackson: "Ik heb verscheidene favoriete verhalen: 'De 7 kristallen bollen', 'De zonnetempel', 'De Zwarte Rotsen', en 'De zaak Zonnebloem'. Ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt."

Mijn jeugd komt weer naar naar boven met de Kuifje tv-serie. Ik herinner me een soort mayan mummie beest die archeologen bewusteloos en daarna waanzinnig maakte door gas in kristallen bollen. Aahh.. hoe ging dat toch ook alweer? Smiley face

Spijker

Avatar

O ja, dit wordt weer motion capture he... Echt zonde:(

Ik heb vroeger een (paar) Franse live action film(s) gezien van Kuifje en ik denk dat dit met de huidige budgetten heel goed te realiseren valt. Waarom moet dit dan zonodig worden "omgezet" in animatie?? Er zijn toch al genoeg Kuifje tekenfilms? Ik ben in ieder geval geen "fan" van deze techniek. Ik denk dat films als "The Polar Express" en "Beowulf" beter tot z'n recht waren gekomen als de acteurs acteraf niet door de computer zouden zijn gehaald... En wil je zo graag iets "nieuws" doen, maak dan gewoon een goeie 3-D animatie. Dat is toch de toekomst lijkt mij.

Zou zo mooi zijn om na de stripboeken in mijn kindertijd en later de tekenfilms nu eens een "echte" film te zien over Kuifje op de maan. Vond dat echt zo'n geweldig verhaal :E

Deweb

Avatar

Het schijnt dat ze een stijl hebben gevonden die de tekenstijl van Herge combineerd met die van live-action, iets heel bijzonders als we WETA mogen geloven. En aangezien WETA gelijkstaat aan het ILM van vroeger heb ik daar wel vertrouwen in.

Lord Voldemort "
Mijn jeugd komt weer naar naar boven met de Kuifje tv-serie. Ik herinner me een soort mayan mummie beest die archeologen bewusteloos en daarna waanzinnig maakte door gas in kristallen bollen. Aahh.. hoe ging dat toch ook alweer? Smiley face"

Dat waren "de 7 kristallen bollen" en "de zonnetempel.
Inhoud:
http://nl.wikipedia.org/wiki/De_7_kristallen_bollen
http://nl.wikipedia.org/wiki/De_zonnetempel

De films waar jij het over hebt zijn overigens vorig jaar opnieuw uitgebracht op DVD.

NieuwsFilm

meest populair