Algemeen

Bedrijf achter The Dark Knight wil nieuwe Godzilla film maken

Heeft men dan niets geleerd van Roland Emmerich's flop uit 1998?

door Jan-Peter Rook op 13.08.2009 om 20:33 in Algemeen
Volgens Bloody Disgusting wil Legendary Pictures (het bedrijf achter The Dark Knight, 300, Watchmen en Where the Wild Things Are) een nieuwe Amerikaanse Godzilla film gaan maken. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1998, met Roland Emmerich als regisseur en Matthew Broderick in de hoofdrol.

Alex Billington van First Showing vraagt zich af of we wel een nieuwe Godzilla film nodig hebben. Is er onlangs niet een soortgelijke film uitgekomen? “Wait a minute, I thought Cloverfield was supposed to be America’s new Godzilla replacement, since J.J. Abrams wanted us to have our own famous movie monster? What happened there?”

Meer nieuws zal snel volgen...

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Wat was er mis met die van 1998, en Cloverfield was ook wel goed!!!

Quistnix

Avatar

Dus we hebben de komende jaren ook geen comedies meer nodig, want The Hangover is net in de bios. Actiefilms moeten voorlopig ook niet meer, wegens het bestaan G.I. Joe. De logica is hier ver te zoeken.

Ik had juist het idee dat met Cloverfield en Gwoemul (The Host) aangetoond was dat er tegenwoordig best ruimte is voor een moderne monsterfilm.

stefanvh

Avatar

Ja idd, cloverfield/the host lieten zien dat er zulke toffe dingen binnen dit genre gedaan kunnen worden!

Thiver

Avatar

Quistnix "Dus we hebben de komende jaren ook geen comedies meer nodig, want The Hangover is net in de bios. Actiefilms moeten voorlopig ook niet meer, wegens het bestaan G.I. Joe. De logica is hier ver te zoeken."

Inderdaad. En dat Godzilla in 1998 niet de film werd die het had moeten zijn, is juist een reden om het deze keer beter te doen. Dat de King Kong-remake uit 1976 waardeloos uitpakte heeft de veruit superieure remake uit 2005 ook nooit in de weg gestaan. Gelukkig ook maar.

SvenG

Avatar

Kvond die godzilla film met Matthew Broderick wel vermakelijk, die had trouwens een open ending ...

davey1981

Avatar

Ja, dat wou ik ook al zeggen.. kunnen ze mooi laten zien hoe het verder ging met Godzilla jr die uit het ene overgebleven eitje sprong.

En inderdaad, de film was goed te doen!
Maar ja dat floppen komt natuurlijk weer van die recensisten die vinden dat er te weinig verhaal en diepgang inzit enzo.. Like i care bij zo'n film :P

Alhoewel ik nou wel eens zo'n film wil die gewoon echt eng is. (Cloverfield had dat wel, maar dan zag je weer te weinig van het monster Smiley face)

master3d

Avatar

Ik heb me vroeger ook erg vermaakt met Godzilla uit 1998.. wat had je dan verwacht van die film:S het is Roland..

aspers

Avatar

FilmTotaal, ik heb een beetje moetje met het onderschrift van dit nieuwsartikel "Heeft men dan niets geleerd van Roland Emmerich's flop uit 1998?".

Ten eerste was dit volgens mij helemaal geen flop (een briljante film is iets anders...). En ten tweede leg je zo wel heel erg je persoonlijke mening in een nieuwsbericht. Jammer...

Van mij mag het komen, ik vond Godzilla lekker wegkijken, en Cloverfield was te gek, dus waarom zou het niets kunnen worden!?

Spijker

Avatar

Zolang Roland Emmerich niet meeschrijft kan het wat worden misschien. Ik vond zijn versie een aanfluiting. Maar hou sowieso niet van zijn films, zitten mij te vol met inconsistenties:r

Maar Aspers heeft gelijk dit was alles behalve een flop de film bracht wereldwijd meer dan 265 miljoen euro op (exl dvd verkopen) op een budget van nog geen 100 miljoen dus ik vind dat je het zelfs een groot succes mag noemen. Kijk, dat veel mensen (waaronder ik) de film erg vonden tegenvallen is wat anders maar slecht heeft hij het zeker niet gedaan aan de box office wereldwijd.

heywoodfloyd

Avatar

[sarcasme]Want als Roland Emmerich het niet lukt, dan lukt niemand het.[/sarcasme]

NieuwsFilm

meest populair