TV tips voor komende week

Welke films wil je niet missen.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Lord of War (2005)

Zaterdag 15 augustus om 22:35 op Veronica

De Rus Yuri Orlov (Nicolas Cage) is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine (Ethan Hawke), zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri's klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld. Op het hoogtepunt van zijn roem komt Orlov echter oog in oog te staan met zijn grootste vijand: zijn geweten. Maar zowel zijn vijanden als zijn handlangers zullen hem niet zomaar laten gaan.
Bekijk de afbeelding

The Shawshank Redemption (1994)

Zondag 16 augustus om 20:00 op RTL4

Het is 1947. Andy Dufresne houdt vol dat hij onschuldig is aan de moord op zijn vrouw en diens minnaar, maar krijgt wel twee maal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij sluit vriendschap met een zwarte gevangene die spullen kan regelen, maar er zijn twee dingen die hem echt op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth
Bekijk de afbeelding

Die Hard: With a Vengeance (1995)

Maandag 17 augustus om 20:30 op SBS6

John McClane is een aan lagerwal geraakte politieagent uit New York die op een bloedhete zomerdag gedwongen wordt het maniakale spel van Simon mee te spelen. Door een ongelukkig toeval wordt hij bijgestaan door de winkeleigenaar uit Harlem, Zeus Carver. Als McClane en Carver niet op tijd bepaalde opdrachten uitvoeren, dreigt Simon een school op te blazen. Een race tegen de klok begint.
Bekijk de afbeelding

Fight Club (1999)

Dinsdag 18 augustus om 23:15 op Veronica

Een jongeman baalt van zijn doodlopende carrière en kleurloze leven. Samen met een vriend, Tyler Durden genaamd, creëert hij een nieuwe club waarin mannen hun frustraties kunnen afreageren door elkaar tot pulp te slaan: de zogeheten Fight Club. Al snel vindt hun initiatief navolging en ontstaan er overal in het land nieuwe clubs.
Bekijk de afbeelding

American Beauty (1999)

Woensdag 19 augustus om 20:30 op NET5
Regie: Sam Mendes

Het leven van Lester Burnham heeft alle glans verloren, maar voor een nieuwe vonk zorgt het knappe vriendinnetje van zijn dochter. Met nieuw elan recht Lester de rug; hij doet voortaan waar hij zin in heeft, tot verbijstering van zijn echtgenote.
Bekijk de afbeelding

Finding Neverland (2004)

Donderdag 20 augustus om 20:30 op NET5

Londen, 1904. Toneelschrijver James M. Barrie (Johnny Depp) voelt zich geklemd in de regels van zijn bestaan. Hij vindt toevlucht in zijn kleurrijke fantasie waarin alles mogelijk is. Wanneer hij weduwe Sylvia (Kate Winslett) en haar vier kinderen ontmoet, vindt Barrie de inspiratie voor zijn bekendste werk: Peter Pan. Hij deelt met de familie de magie van het geloven in je eigen fantasie zodat een wereld ontstaat waarin alles mogelijk is.
Bekijk de afbeelding

Tweeling, De (2002)

Vrijdag 21 augustus om 20:25 op Eén

Twee bejaarde vrouwen, een Nederlandse en een Duitse, ontmoeten elkaar bij toeval in het kuuroord Spa. Ze herkennen beide in de ander hun verloren gewaande tweelingzuster.



NieuwsFilm

meest populair