Will Ferrell vervangt Robert Downey Jr in Oobermind

Brad Pitt en Jonah Hill ook aan boord van de superheld satire/tekenfilm!

Robert Downey Jr zal jammer genoeg niet zijn stem verlenen aan het hoofdpersonage van superheld satire/tekenfilm Oobermind. Het goede nieuws is dat hij wordt vervangen door niemand minder dan Will Ferrell. Het is nog onbekend waarom Downey heeft besloten om uit het project te stappen.

Ook Brad Pitt en Jonah Hill zullen meewerken aan de film. Beide heren werkten al eerder mee aan Dreamworks tekenfilm (respectievelijk Sinbad: Legend of the Seven Seas en het aankomende How to Train Your Dragon).

De film, die eerst nog Master Mind heette, wordt geproduceerd door Ben Stiller. Alan J. Schoolcraft en Brent Simons schreven het script en de regie is in handen van Tom McGrath (co-regisseur van de Madagascar films). Onlangs werd al bekendgemaakt dat Tina Fey ook te horen zal zijn in Oobermind.

Wanneer über-slechterik Oobermind (Ferrell) zijn aartsrivaal Metro Man (Pitt) verslaat, lijkt niets hem nog in de weg te staan. Maar dan stort Oobermind in. Het blijkt namelijk dat een leven zonder een rivaal geen leven is. Daarom creëert hij maar een nieuwe superheld, genaamd Titan (Hill). Spijtig genoeg heeft de nieuwe superheld dezelfde ambitie als Oobermind, namelijk de ultieme bad guy worden. En wie zal de wereld beschermen tegen dit nieuwe kwaad? Oobermind natuurlijk!

Oobermind komt 16 december uit in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair