Avatar ook thuis in 3D te bewonderen?

Cameron en Panasonic sluiten deal om Avatar in 3D DVD te produceren.

Het lijkt erop dat James Cameron met zijn nieuwe film Avatar niet alleen de bioscoopbezoeker wil overtuigen van de potentie van 3D, maar ook de kijkers thuis wil laten meegenieten van de volledige ervaring. Volgens Variety zou de Titanic regisseur namelijk een deal hebben gesloten met Panasonic om gezamenlijk Panasonic's nieuwe 3D televisie-beeldschermen te gaan promoten. Zo zal er een touringbus door Amerika gaan reizen om clips van Avatar op een 103-inch 3D scherm te vertonen en zal Avatar de allereerste film worden die met de nieuwe 3D-HD DVD technologie zal worden uitgebracht.

Eisuke Tsuyuzaki, de nieuwe directeur van Panasonic's technologie-afdeling, zegt zeer blij te zijn met de samenwerking en verwacht dat de nieuwe technologie ¨een sterke boodschap¨ zal sturen naar zowel de consument als de filmindustrie over de kracht van 3D.

Tot op heden is er nog niets bekend over de prijs van de nieuwe 3D HD beeldschermen. Wat wel is bekend is dat ze gaandeweg 2010 voor het eerst op de markt zullen verschijnen, tegelijkertijd met een 3D Blueray DVD van Avatar. Of de nieuwe DVDs ook met alle Blueray apparaten compatible zullen zijn is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair