Featured

Wat betekent de verkoop van Marvel?

Disney's CEO geeft details over de toekomst van het bedrijf.

door Julian op 31.08.2009 om 23:54 in Featured
Nadat eerder vandaag bekend werd gemaakt dat Marvel door Disney opgekocht gaat worden voor het enorme bedrag van 4 miljard dollar, lijken er nieuwe tijden te gaan aanbreken voor de stroom van Marvel verfilmingen waar we intussen wel aan gewend zijn geraakt.

Aangezien het tot nu toe onduidelijk was wat de verkoop van Marvel zou gaan betekenen voor de films die al gepland waren, zoals bijvoorbeeld het vervolg van Iron Man, heeft Disney's CEO Bob Iger vanochtend een conferentiegesprek gehouden waarbij hij alvast wat vragen beantwoordde omtrent de toekomst van het bedrijf.

Film website /Film heeft naar aanleiding hiervan een samenvatting gemaakt van de belangrijkste punten die aan bod kwamen tijdens dit gesprek. Zo heeft de CEO bijvoorbeeld bevestigd dat de superheld-verfilmingen die reeds aan andere studio's zijn verbonden (zoals Spiderman en X-Men bij 20th Century FOX) nog steeds zoals gepland voortgezet zullen worden. Ook Paramount is op dit moment bezig met verfilmingen van de Marvel franchises, waaronder Iron Man 2, Thor, Captain America en The Avengers, die ook allemaal zoals gepland zullen gaan verschijnen. Bob Iger zegt echter wel dat Disney alle rechten zal verkrijgen zodra deze films zijn uitgegeven en de bestaande deals zijn verlopen.

In het misschien meest interessante nieuwtje van de conferentie beweert de CEO van Disney dat er ideeën zouden zijn voor een eventuele samenwerking tussen Pixar en Marvel. Bovendien zouden er zelfs al toenaderingen zijn geweest tussen Pixar baas John Lasseter en de mensen van Marvel. “We think there’s ultimately some exciting product that will come of that. Sparks will fly!” Aldus de enthousiaste CEO.

Wellicht dat Disney’s nieuwe aankoop dus ook wat goeds met zich mee zal gaan brengen , maar het lijkt erop dat er [voorlopig] weinig verschillen te bemerken zullen zijn.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

UniMatriX

Avatar

4 biljoen dollar lijkt me sterk FT. Dat is meer dan de totale begroting van Nederland :P

Dr.DarkXL

Avatar

Mjah mensen vergeten het in het nederlands toch echt miljard is.

filmgast

Avatar

Een kindvriendelijke Spiderman gemaakt door Pixar, in de stijl van AstroBoy ofzo.

Julian

Avatar

Je hebt helemaal gelijk UniMatriX, ik zat nog met het amerikaanse (billion) in mijn hoofd. Heb het verandert, was anders wel erg dure deal geweest. :p

jostru

Avatar

Wel, voorlopig heb ik er geen problemen mee, maar de dag dat ze Dagobert Duck in het Iron Man pak steken gaat het toch te ver hoor! Ö

Steenvoorden

Avatar

Zit Spiderman niet bij Sony (colombia pictures) ipv Fox?

Al zou ik het niet vervelend vinden als fox de filmrechten zou krijgen.

jostru

Avatar

Steenvoorden "Zit Spiderman niet bij Sony (colombia pictures) ipv Fox?

Al zou ik het niet vervelend vinden als fox de filmrechten zou krijgen."


Paramount FTW. Die kerels maken altijd goeie films.

Sha

Avatar

Tja, andersom werkt het natuurlijk ook... Misschien kan Disney nu wat volwassenere tekenfilms maken Smiley face

1
2

Rarara

Avatar

Fantastic four in incredible's stijl lijkt me wel aardig

NieuwsFilm

meest populair