DVD releases week 36

Het overzicht van alle films die deze week nieuw uit zijn op DVD.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Igor (2008)


Igor is de gebochelde lab-assistent van een doldwaze wetenschapper. Hij heeft zelf grote dromen om ooit eens net zo'n wetenschapper als zijn chef te worden en de eerste prijs te winnen van de jaarlijkse 'Evil Science Fair'. Hij cre�ert daartoe 'Eva', die bedoeld is om als 'monster' het daglicht te zien. Maar de zaken lopen niet zoals ze vooraf ingeschat zijn. Eva houdt namelijk meer van dansen en wil actrice worden...
Bekijk de afbeelding

Watchmen (2009)


In een alternatief 1985 zijn superhelden in de ban gedaan door de Amerikaanse federale overheid. Waar voorheen superhelden tot het algemene Amerikaanse straatbeeld behoorden, heeft de overheid het superheldenbestaan illegaal verklaard. Wanneer een superheld in deze onrustige dagen van de Koude Oorlog wordt vermoord start een andere oud-superheld, genaamd Rorshach, een onderzoek. Dit onderzoek brengt een duister complot aan het licht.
Bekijk de afbeelding

Winterstilte (2008)

Regie: Sonja Wyss

In een ingesneeuwde blokhut leven een weduwe en haar vier volwassen dochters met hun verlangens naar liefde en intimiteit. Het sterke katholieke geloof en een al jaren durende rouwfase dwingen hen tot een leven van kuisheid. Geheimzinnige hertmannen brengen verandering in hun bestaan.
Bekijk de afbeelding

Semana solos, Una (2007)


Een week lang blijft een groep kinderen alleen thuis. Er is wel een huishoudster, maar die blijft op afstand. In de chique, streng bewaakte woonwijk in de rand van Buenos Aires, valt niet veel te beleven. Het groepje leeft zich wat uit in huizen waarvan de bewoners afwezig zijn en vult de dagen vooral met lummelen.
Bekijk de afbeelding

The Boat That Rocked (2009)


In 1966 zond de BBC elke week maar twee uur Rock & Roll uit. Radiopiraten lieten vanuit de Noordzee 24 uur per dag Rock n Roll horen. Maar liefst 25 miljoen mensen - meer dan de helft van alle Britten - luisterde elke dag naar deze piratenzender. Hiermee werd de Britse overheid buiten spel gezet die in de jaren '60 de voorkeur gaf aan Jazz.
Bekijk de afbeelding

Messengers 2: The Scarecrow (2009)


John Rollins, de bescheiden North Dakota boer (uit het eerste deel), heeft nog altijd moeite om zijn boerderij werkend te houden. Ondertussen moet hij ook nog zijn gezinsleven onderhouden maar wanneer hij een mysterieuze vogelverschrikker in zijn veld plaatst lijkt het alsof de slechte tijden voorbij zijn... Helaas gebeurt dit wellicht ten koste van zijn eigen gezondheid.
Bekijk de afbeelding

The Education of Charlie Banks (2007)

Regie: Fred Durst

Op een feestje ziet de zestienjarige Charlie Banks (Jesse Eisenberg) dat de iets oudere Mick Leary (Jason Ritter) twee jongens bruut in elkaar slaat. Charlie kent Mick via een goede vriend, maar zijn geweten blijft aan hem knagen en hij vertelt het voorval aan de politie. Enkele jaren later op de universiteit brengt Mick ineens een bezoek aan Charlie. De vraag is of hij weet dat Charlie hem heeft aangegeven bij de politie.
Bekijk de afbeelding

Jerusalema (2008)


Lucky Kunene (Rapulana Seiphemo) is een jongeman uit de sloppenwijken van Soweto. De apartheid is net afgeschaft en Kunene ziet een nieuwe wereld opengaan. Hij probeert op het rechte pad te blijven, maar dat blijkt niet zo eenvoudig.
Bekijk de afbeelding

Afterwards (2008)


Nathan Del Amico (Romain Duris) is een succesvolle advocaat in New York. In het verleden heeft hij echter diverse malen geblunderd en zijn privéleven is een puinhoop. Dan komt hij plots in contact met de mysterieuze dokter Garrett Goodrich (John Malkovich), deze voorspelt hem dat hij spoedig de dood zal vinden. Nathan begint een race tegen de klok en probeert het nodige weer recht te zetten.
Bekijk de afbeelding

Not Forgotten (2009)

Regie: Dror Soref

Bankmanager Jack Bishop en zijn Latijns-Amerikaanse vrouw Amaya wonen in een plaatsje in het Texaans-Amerikaanse grensgebied. Hun leven wordt overschaduwd door de ontvoering en dood van hun dochtertje. Amaya roept de hulp in van een expert in Latijns-Amerikaanse mystica om te achterhalen wat er precies gebeurd is met hun dochtertje. Maar de constante visioenen van deze vrouw dreigen een geheim verleden van de Bishops bloot te leggen.
Bekijk de afbeelding

Ana y los otros (2003)


Ana y los otros is het intieme portret van een jonge vrouw op zoek naar herinneringen, plaatsen en mensen uit haar jeugd. Na jaren van afwezigheid keert de 25-jarige Ana uit Buenos Aires terug naar haar geboorteplaats. Ze is op zoek naar haar verleden, maar eenmaal aangekomen ontdekt ze dat daar niet zo veel meer van over is: slechts enkele oude vrienden en wat onbeduidende beelden. Ze loopt op een hete zomerdag door de straten en langs de rivier, op zoek naar plekken die eens zo vertrouwd waren. Ze voelt zich er zowel thuis als een vreemdelinge. In de lokale krant ziet ze een foto die gemaakt is door haar ex-vriendje Mariano. Bij alle oude vrienden en klasgenoten die ze ontmoet, informeert ze naar hem. Verder heeft ze deze mensen eigenlijk niets meer te melden. Ze ontdekt dat Mariano in Victoria woont, een kleine stad in de buurt. Ana besluit een auto te huren en aan een nieuwe reis te beginnen.



NieuwsFilm

meest populair