Giallo in Cinema OT301

Zondag 6 september in Cinema OT301: The Night of the Giallo

The Cult Corner presents: The Night of the Giallo

Aanstaande zondag 6 september in Cinema OT301:



Een avond in het teken van het bijzondere genre van de giallo:
sterk gestileerde misdaadfilms uit Italie, genoemd naar de gele boekjes waarin vroeger thrillerverhalen werden gepubliceerd. We beginnen zondag met de beste en mooiste giallo: PROFONDO ROSSO (1975) van Dario Argento over een succesvolle concertpianist (David Hemmings uit BLOWUP van Antonioni) die in Turijn getuige is van de moord op een spiritistisch medium. Al snel raakt hij verstrikt in een duistere wereld.

De Filmkrant beschrijft het werk van Dario Argento als: "Het is kunst.
Het is ballet, een dodendans. Bij regisseurs als Argento is stijlvol geweld een essentieel onderdeel van het spektakel dat de toeschouwer moet transporteren naar een andere tijd, een andere plaats, een andere wereld."



Na een korte pauze zullen we deze giallo avond vervolgen met een zeer uitgebreide Giallo Trailer Show met daarin een exclusieve compilatie van beroemde en minder bekende giallo trailers van regisseurs als Lucio Fulci, Massimo Dallamano, Mario Bava, Dario Argento, Francesco Barilli, Pupi Avati, Sergio Martino, Aldo Lado & Luigi Cozzi.



Datum: 6 september 2009

Tijd: 20:30, de bar opent om 20:00

Entree: 4 euro voor de hele avond

Plaats: Cinema OT301, Amsterdam (Overtoom 301 is via de tramlijnen 1 & 17 makkelijk te bereiken. Uitstappen op halte Jan Pieter Heijestraat)

Digitale screenings

NieuwsFilm

meest populair