Wie verleent haar stem aan Raponsje?

Lees hier het casting nieuws voor Disney's 3D musical

Mandy Moore is Rapunzel, oftewel Raponsje. De 25 jour oude zangeres/actrice zal haar stem verlenen aan Disney’s net aangekondigde 3D verfilming van het klassieke sprookje van de gebroeders Grimm, over een prinses die zit gevangen in een toren. Doordat haar haar tot een enorme lengte groeit, weet Raponsje te ontsnappen.

Disney’s nieuwe animatiefilm zal de draad oppikken op het punt waar Raponsje uit de toren is ontsnapt. Ze slaat op de vlucht voor de persoon die haar gevangen hield, samen met een bandiet (met de stem van Chuck hoofdrolspeler Zachary Levi).

Rapunzel is een soort liefdesproject voor Disney-baas John Lasseter. Disney werkte al een tijdje aan een nieuwe film genaamd Rapunzel Unleashed, maar hier kwam uiteindelijk weinig van terecht. Toen Lasseter in 2006 aan boord kwam, begon hij helemaal opnieuw en werd Rapunzel het resultaat.

Byron Howard en Nathan Greno regisseren de film, die ergens in 2010 uit moet gaan komen. Alan Menken, het genie achter de muziek van Beauty and the Beast, verzorgt ook de muziek voor deze film.

NieuwsFilm

meest populair