J.J. Abrams over Star Trek sequel

De regisseur doet zijn plannen uit de doeken en vertelt ook iets over Mission: Impossible IV.

In een interview met de Los Angeles Times heeft regisseur J.J. Abrams zijn plannen uit de doeken gedaan voor de nieuwe Star Trek, zijn vervolgfilm (gepland voor 2011) op de succesvolle reboot die afgelopen mei in de zalen kwam.

Abrams: “Het is onze ambitie om met de sequel een film te maken die waardevol is voor het publiek en niet aanvoelt als een aanhangsel. In de eerste film was het belangrijk om de personages te introduceren. De sequel zal in veel opzichten een heel andere missie hebben. In de nieuwe film zoeken we naar allegorie, zoals Roddenberry (bedenker van de tv-serie Star Trek) dat zo voortreffelijk deed. We moeten een verhaal vertellen dat vertrouwd en relevant is. Het moet ook op een spectaculaire manier gebeuren zonder kunstgrepen. Hopelijk krijgen we dan een onderhoudende en ontroerende film. Relevantie betekent echter niet dat we pretentieus moeten zijn. Eenvoudige waarheden uit het dagelijks leven kunnen het verhaal naar een hoger niveau tillen.”

Aan SCI FI Wire liet J.J. Abrams nog weten dat Andre Nemec en Josh Applebaum momenteel een “erg cool” scenario schrijven voor Mission: Impossible IV.



NieuwsFilm

meest populair