Regisseur Roman Polanski opgepakt

Hij wordt ervan beschuldigd in 1977 een meisje van dertien te hebben gedrogeerd en verkracht.

Jeffrey 27 September 2009 23:24 in Algemeen
De Pools-Franse regisseur Roman Polanski is gisteren opgepakt in Zwitserland. Hij riskeert uitgeleverd te worden aan de VS, waar sinds 1978 een arrestatiebevel tegen hem loopt omdat hij zich een jaar eerder zou vergrepen hebben aan een minderjarig meisje. Het nieuws is bevestigd door de Zwitserse autoriteiten.

Polanski reisde gisteren naar Zürich om er op het filmfestival een prijs voor zijn oeuvre in ontvangst te nemen. Die uitreiking is nu voor onbepaalde duur uitgesteld. Intussen raakte bekend dat de VS zou aangedrongen hebben op zijn arrestatie. Polanski pleitte in 1977 schuldig aan onwettige seksuele betrekkingen in ruil voor strafvermindering. Hij zat 47 dagen uit van zijn 3 maanden gevangenisstraf , en nam in januari 1978 het vliegtuig naar Europa toen een rechter liet uitschijnen dat de regisseur opnieuw in de cel zou belanden. De tegen hem lopende procedure werd nooit opgeheven.

Roman Polanski is vooral bekend als regisseur van Repulsion, Chinatown, Rosemary's Baby en The Pianist. Voor laatstgenoemde film werd hij in 2003 bekroond met de Oscar voor Beste Regisseur.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Languh

Avatar

Het zat er toch op een gegeven moment aan te komen... het was op het 'juiste' moment wachten

CAGE

Avatar

Wie had dat ooit gedacht van die man. Aan de andere kant is het ondertussen meer dan 30 jaar geleden, maar toch.Tja,wat zou je daarover moeten zeggen. Sinds The Pianist hoorde ik al zo weinig van die man. Er staat maar een filmproject voor 2010. Dat gaat dus zo te zien niet door.

heywoodfloyd

Avatar

benjamin "Toch flauw van Zwitserland."


Als berecht worden voor het drogeren en verkrachten van een vijftienjarig meisje flauw is: ja.

tukkerstein

Avatar

Flauw om het nu pas te doen, of net op dit moment, maar het is natuurlijk volledig terecht. Polanski moet gewoon terecht staan voor zijn daden! En zijn gevlucht uit de VS heeft hem imo alleen maar schuldiger gemaakt.

Steve Harwin

Avatar

Mwoa, in Amerika iets in de schoenen geschoven krijgen en daarmee flink de *** kunnen zijn, is een bekend verschijnsel. Je zou ook verwachten dat zo'n zaak wel verjaart (32 jaar geleden alweer), maar dat is dus kennelijk niet zo. Het wordt natuurlijk wel een prachtig plaatje (scoren!) voor het OM dat de beroemde Polanski na vele jaren achter de tralies zal weten te krijgen.
Maar ja, als hij dit idd heeft gedaan, dan heb ik niet echt medelijden met hem. Ook al is hij nog zo'n geweldige vakman.

El Chivo

Avatar

Dat het niet verjaart is komt omdat er wel een uitspraak was (90 dagen cel), maar hij die niet volledig heeft uitgezeten.

Rare zaak maar, met het slachtoffer dat eigenlijk al lang wilde dat de zaak geclasseerd werd.

NieuwsFilm

meest populair