Online petitie voor rol tiener in Star Wars

Tienduizenden websurfers doen een beroep op Star Wars-regisseur George Lucas om een Canadese tiener een rol te geven in het komende deel van zijn science fiction-epos. Dat meldde het Britse dagblad The Guardian dinsdag.

Op internet is een ware sensatie ontstaan rond de 15-jarige Ghyslain Raza, die een vechtscène naspeelt uit de film Star Wars in een zelf opgenomen filmpje. Hij filmde zichzelf als de Sith-heer Darth Maul, de duistere tegenhanger van de Jedi-strijders. Als lightsabre, het traditionele laserzwaard van de Jedi en de Sith, gebruikte hij een hengel om golfballen mee uit het water te vissen.

Het videofilmpje verspreidde zich over het wereldwijde web nadat een aantal van Razas klasgenoten de opname op internet zette. Een online petitie, die inmiddels bijna 100.000 handtekeningen heeft opgeleverd, moet van Raza nu een ster zien te maken.

Volgens Lucas' productiemaatschappij is een verschijning van de tiener in Star Wars: Episode III echter uitgesloten. ,,Het is duidelijk dat er veel support is voor Raza. Verder hebben wij geen commentaar", aldus een woordvoerder.

De moeder van Raza heeft zijn klasgenoten inmiddels voor de rechter gedaagd. Ze eist een schadevergoeding van 164.000 dollar wegens psychische schade die haar zoon zou hebben opgelopen.

Star Wars: Episode III moet in 2005 uitkomen.

Zie ook:

Filmpje op Jedimaster

Online petitie



NieuwsFilm

meest populair