Vloek rust op The Exorcist IV: The Beginning

De productie van 'The Exorcist IV:The Beginning' kent zoveel problemen, dat het lijkt alsof er een vloek op rust. In eerste instantie was John Frankenheimer (Ronin, French Connection II) aangewezen voor de regie, maar enige tijd geleden overleed hij aan een beroerte. De productie liep behoorlijke vertraging op, totdat Paul Schrader (American Gigolo) bereid werd gevonden in de regisseursstoel plaats te nemen.

Nu is bekend geworden dat Schrader na alle opnames te hebben afgerond is opgestapt. Hij is het niet eens met de montage van de film en besloot na fikse discussie met producer James G. Robinson het bijltje erbij neer te gooien. Volgens Robinson zal Schrader's naam wel als regisseur gehandhaafd blijven.

Zoals de titel al doet vermoeden speelt het verhaal zich af voor de gebeurtenissen uit het angstaanjagende eerste deel. Priester Merrin, gespeeld door Stellan Skarsgârd, behandelt een zieke jongen die bezeten is van de duivel. 'The Exorcist IV:The Beginning' zal trouwens de eerste rol van Antonie Kamerling in een grote Hollywood productie worden. Antonie speelt de rol van Kessler, een Duitse soldaat.

De release van de film staat gepland voor begin 2004.



NieuwsFilm

meest populair