Keira Knightley neemt My Fair Lady voor haar rekening

De musical is alweer haar derde samenwerking met regisseur Joe Wright (Pride and Prejudice, Atonement)

Keira Knightley zal Eliza Doolittle gaan spelen in de nieuwe versie van My Fair Lady. Het gerucht ging al een tijdje dat de actrice de rol zou krijgen, en nu is dit dus eindelijk bevestigd. Ze zal voor de derde keer samenwerken met regisseur Joe Wright (Atonement, Pride and Prejudice). Zijn Indian Summer staat momenteel in de wacht, en is nu misschien zelfs wel helemaal geschrapt.

My Fair Lady is de beroemde musical, gebaseerd op George Bernard Shaw's liedjesvrije Pygmalion, waarin professor 'Enry 'Iggins zicht ontfermt over Eliza Doolittle. Hij probeert een dame van haar te maken voor een weddenschap. Julie Andrews speelde de rol op het toneel, maar werd overgeslagen voor George Cukor's filmversie uit 1964, waarin Audrey Hepburn met de hoofdrol aan de haal ging. Haar stem werd destijds gedubt in de zing gedeeltes.

Dit zal bij Keira niet gebeuren, die al een tijdje bezig is met zanglessen. Ze won de rol ten koste van Scarlett Johansson. Het script komt van de pen van Emma Thompson en Daniel Craig wordt genoemd voor de rol van Higgins.

NieuwsFilm

meest populair