David Beckham wordt acteur?

Voetbalster David Beckham heeft een contract als filmacteur voorgelegd gekregen, zo meldt de Britse Guardian. Als hij tekent, speelt hij mee in een 'Rocky'-achtige Hollywood-voetbalfilm. De productie staat vast, de titel eveneens.

"Goal!" dient het eerste deel te worden van een trilogie, te produceren door Oscar-winnaar Lawrence Bender (producent van alle Quentin Tarantino-films) samen met Mike Jeffries en Matt Barrelle. In het eerste deel gaat het om een jonge latino in Los Angeles die poogt een plaatsje te bemachtigen in de Engelse Premier League. Jeffries beschrijft zijn project als "een mengeling van 'Rocky' en '8 Mile'".

Welke Britse voetbalclub zal worden gebruikt als 'decor' voor de film is nog niet bekend. Beckhams vroegere club Manchester United schijnt geïnteresseerd te zijn, net als Chelsea. Momenteel zou Newcastle United voorop liggen in de onderhandelingen, aldus de krant.

Voor het filmproject, de eerste grote Hollywoodfilm over voetbal, is al de logistieke en technische steun gevraagd en toegezegd van de wereldvoetbalbond FIFA. De drie films zullen uitkomen in 2004, 2005 en 2006. De opnames beginnen eind januari of begin februari 2004.



NieuwsFilm

meest populair