Gaat J.J. Abrams "Micronauts" produceren?

De zoveelste actiefilm, gebaseerd speelgoed?

J.J. Abrams (Star Trek, Mission Impossible III) is in gesprek om een film over de Japanse speelgoedserie Micronauts te produceren. De Micronauts zijn actiefiguren die je uiteen kunt halen om ze vervolgens weer op te bouwen met andere onderdelen. Een soort Transformers dus, alleen net iets anders.

Van de Micronauts is, naast vijf speelgoedreeksen, een reeks stripboeken verschenen, onder Marvel Comics, Image comics, Byron Preiss Visual Publications en Devil's Due Publishing. Het verhaal draait om de Micronauts die tegen de dictator Baron Karza vechten. De organisatie S.H.I.E.L.D., die we allemaal kennen van Iron Man, komt zelfs in de strips voor. (Voor de mensen die S.H.I.E.L.D. niet kennen; er komt in 2012 een film over uit, onder de naam The Avengers.)

De verfilming komt op een goed moment, aangezien de afgelopen zomer films over speelgoed goed draaiden in de bioscopen. Zo heeft G.I. Joe al 300 miljoen dollar opgehaald in de bioscopen en de laatste Transformers zo’n 832 miljoen dollar.

De komende jaren kunnen we nog meer speelgoedverfilmingen verwachten. Zo zou het spel Zeeslag verfilmd worden en ook het spel Monopoly. Hier kun je nog veel meer vinden over aankomende bordspel / speelgoedverfilmingen.

NieuwsFilm

meest populair