Mission: Impossible III (2006)

The Mission Begins 05:05:06

Ongecompliceerd doch uiterst effectief verhaal dat ook nog eens de ruimte laat voor spektakel, vermakelijke spionageacties en humor.
play

6,8 details

  • 126 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
  • China
126 Min Duitsland

Ethan Hunt is een paar jaar ouder geworden, en heeft een vriendin die niet weet waar hij werkt. Hij is niet meer regelmatig actief in de IMF. Een spionne van de IMF, Lindsey Farris, wordt gevangen genomen in Duitsland. Hunt wordt gevraagd of hij nog een keer in actie wil komen, en krijgt hiervoor een team tot zijn beschikking.

Regie
J.J. Abrams
Cast
Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Simon Pegg, Laurence Fishburne, Jonathan Rhys Meyers, Michelle Monaghan, Ving Rhames, Keri Russell, Billy Crudup, Eddie Marsan, Maggie Q, Jeff Chase, Carla Gallo, Michael Berry Jr., Bahar Soomekh.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 397.850.012
Release
04.05.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: J.J. Abrams | Cast: Tom Cruise (Ethan Hunt), Philip Seymour Hoffman (Owen Davian), Ving Rhames (Luther), Michelle Monaghan (Julia) e.a. | Speelduur: 125 minuten

Tien jaar geleden besloot Tom Cruise om de oude televisieserie Mission: Impossible nieuw leven in te blazen. Destijds was dat nog niet zo’n standaardpraktijk als nu en vlogen de serieverfilmingen het publiek nog niet om de oren. Hij stelde Brian De Palma aan als regisseur en nam zelf de hoofdrol van geheim agent Ethan Hunt op zich. Vier jaar later vroeg hij John Woo om een tweede film te regisseren. Nu, weer zes jaar later, neemt televisieproducent J.J. Abrams de honneurs waar en maakt daarmee zijn filmdebuut. Abrams, die eerder Felicity, Alias en Lost maakte, benadert het concept op een frisse manier en levert daarmee een uitstekende actiefilm af.

Meteen vanaf het begin wordt de kijker bij de kladden gegrepen met een intense ondervragingsscène waarin Philip Seymour Hoffman, in de rol van slechterik Owen Davian, eventjes laat zien hoe eng en gemeen hij wel niet kan zijn. Hij wil van een vastgeketende Ethan Hunt weten waar ‘de konijnenpoot’ is. Als Hunt hem niet binnen tien tellen het gewenste antwoord geeft, zal hij Hunt’s vrouw Julia neerschieten. De spanning stijgt terwijl Davian aftelt en het steeds duidelijker wordt dat Hunt hem het antwoord schuldig zal moeten blijven. Op de laatste tel lost de schurk een schot, maar tegelijk daarmee beginnen de titels en de beroemde themamuziek. Het zal nog lange tijd onzeker blijven of Davian Julia ook daadwerkelijk heeft doodgeschoten, want na deze intense introductie wordt de tijd een aantal dagen teruggedraaid, naar het verlovingsfeest van Ethan en Julia.

videotrailers & clips

alle artikelen (33)

Mission: Impossible III Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...absoluut beter dan deel 2 zeker ook door de bad guy die prima wordt neergezet door Philip Seymour Ho......"

Banned

"...Stukken beter dan het onnozele tweede deel. Naast deel 4 is deze toch wel de beste van de reeks!..."

JamesBond

"...Super goeie film! Na Ghost Protocol zeker de beste van de reeks.. Deze film is een combinatie van Mi......"

Mission: Impossible III

acties