Algemeen

Openingsweekend M:i:III valt tegen

door FilmTotaal op 08.05.2006 om 22:33 in Algemeen
Ondanks de hoge kwaliteit (Kaj van Zoelen noemt de film "een zinderende adrenalinerush die de lat voor actiefilms de komende jaren zeer hoog legt") viel het openingsweekend van Mission: Impossible III in de Verenigde Staten toch enigszins tegen.

De film van regisseur J.J. Abrams kwam uiteraard wel op de eerste plek binnen in de box-office top 10, maar bracht in het afgelopen weekend 'slechts' 48 miljoen dollar op. Met Mission: Impossible II verdiende men in het eerste weekeinde in mei 2000 nog bijna 58 miljoen dollar.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Razor

Avatar

48 miljoen? Trouw zegt 38?

Morrigun99

Avatar

Vind het niet gek. Ondanks alle absurd lyrische recensies is het gewoon een ontzettende standaard actiefilm die de middenmoot niet ontstijgt.

Wellicht dat het filmpubliek dit gewoon inziet (mond-tot-mond reclame) en zich niets van de recensies aantrekt.

Peter

Avatar

Razor "48 miljoen? Trouw zegt 38?"

48.000.000,00 USD = 37.759.589,11 EUR

shahrzad

Avatar

Volgens mij komt het deels ook door Tom Cruise zelf. Zijn hele reputatie is anders en ik kijk anders tegen hem aan sinds dat hele oprah en katie gedoe. Ben ook niet een klein beetje geinteresseerd om de film te gaan kijken.

merijnsa

Avatar

Het is dat de rescensie op FT zo goed is anders zou ik er aankomende zaterdag ook niet heen gaan...

LangeLoeder

Avatar

Tja.... vond 1 erg goed maar ik geloof toch dat deel 2 plus inderdaad de mond op mond reclame de film niet echt goed doet. (mensen hebben het ook een beetje met cruise gehad heb ik het idee....)

aan de andere kant ben ik toch ook wel weer zeer benieuwd. heb ook veel vetrouwen in onze Philip Seymour Hoffman. dus ga hem stiekem toch wel nog even meepikken in de bios vrees ik...

Mark

Avatar

Ik vind anders dat ie het hier ook niet zo super heeft gedaan, slechts 430K, als je dat vergelijkt met Kingdom Of Heaven die verleden jaar rond deze tijd nog 694K deed stelt M:i:III eigenlijk niets voor.

Sauron

Avatar

Ik vond de film wel goed. Maar het was inderdaad geen volle zaal.

Colonel_Kurz

Avatar

Mark "Ik vind anders dat ie het hier ook niet zo super heeft gedaan, slechts 430K, als je dat vergelijkt met Kingdom Of Heaven die verleden jaar rond deze tijd nog 694K deed stelt M:i:III eigenlijk niets voor."
Opvallend, in Amerika bracht Kingdom nog geen $ 20 miljoen in het openingsweekend. Uiteindelijk bracht die film 'slechts' $ 47 miljoen binnen in de States. Dus dan doet M:I III het zo slecht nog niet daar. Wereldwijd bracht de film overigens in dit eerste weekend al $ 118 miljoen op.

Armand

Avatar

Bij mij zit de teleurstelling van deel II er nog in. Daar had ik teveel van verwacht. En verder had ik wel enkele spectaculaire beelden verwacht in trailers e.d. (zoals bijvoorbeeld de zonnebril weggooi scene die bij deel 2 telkens op tv kwam). En imdb heeft nog maar een 6,9.
Ik twijfel nog steeds of ik hem in de bios wil zien of op dvd over een tijdje.

Megalomaniac

Avatar

Armand "Bij mij zit de teleurstelling van deel II er nog in. Daar had ik teveel van verwacht. En verder had ik wel enkele spectaculaire beelden verwacht in trailers e.d. (zoals bijvoorbeeld de zonnebril weggooi scene die bij deel 2 telkens op tv kwam). En imdb heeft nog maar een 6,9.
Ik twijfel nog steeds of ik hem in de bios wil zien of op dvd over een tijdje."
Dat cijfer zegt niets, dat is het hoogste cijfer wat tot nu toe voor een M:I film is gegeven.

Armand

Avatar

Je hebt gelijk. Meestal vertrouw ik op imdb, maar Mission Impossible I verdient bij mij wel een stuk hoger cijfer dan een 6,6 en deel II een hoger cijfer dan die 5,7. Ik zal nog een recensie gaan lezen dan maar.

Morrigun99

Avatar

Megalomaniac "Dat cijfer zegt niets, dat is het hoogste cijfer wat tot nu toe voor een M:I film is gegeven."Nee maar die overenthousiaste recensies van deze site slaat ook nergens op.

Thiver

Avatar

shahrzad "Volgens mij komt het deels ook door Tom Cruise zelf. Zijn hele reputatie is anders en ik kijk anders tegen hem aan sinds dat hele oprah en katie gedoe."

Ik heb dit ook al een hele tijd verwacht. Zes jaar geleden was Tom Cruise dé man bij het grote publiek, nu staan de bladen vol met berichten waarin hij flink de grond in wordt getrapt (niet geheel ten onrechte overigens). Ten tijde van War of the Worlds pikte het publiek zijn aparte gedrag nog wel, maar inmiddels is iedereen hem zo kotsbeu dat ze niet eens maar naar zijn films gaan. Ik had gedacht dat de overwegend positieve recensies toch wel enig gewicht in de schaal zouden leggen, maar blijkbaar is het imago van de acteur toch belangrijker.

Breug

Avatar

Morrigun99 "Nee maar die overenthousiaste recensies van deze site slaat ook nergens op."

Ja en op Rottentomatoes is ook het merendeel dolenthausiast. Komt allemaal door filmtotaal ;)

Steadicam

Avatar

Als acteur fascineert Tom Cruise me, maar wat hij privé allemaal uitspookt, zal me worst wezen. Jammer dat dat zoveel invloed heeft op de recettes, want aan zijn filmimago kan het niet liggen; dat is in twintig jaar niet veel veranderd. In dit geval kan het trouwens ook gewoon de film zelf worden aangerekend. Meer dan een [rating 3.5] is hij echt niet waard vind ik.

Megalomaniac

Avatar

Morrigun99 "Nee maar die overenthousiaste recensies van deze site slaat ook nergens op."
Ieder zijn mening hè.. Het is absoluut een goede actiefilm, de betere van de drie, maar meer dan een 7 vind ik hem niet waard.

Remy2

Avatar

Ik heb Tom Cruise eigenlijk nooit zo gemogen. Toevallig heb ik afgelopen tijd Magnolia, Vanilla sky, Eyes wide shut en Mission impossible 1 gezien dus mijn mening over dit kleine mannetje is een heel stuk positiever geworden. Een beetje het tegenovergestelde van wat jullie vinden.

Overigens vond ik MI:2 toendertijd zo vet dat ik hem 2 keer in de bios gezien.

MI:3? Graag!

Planethugo

Avatar

M:I 2 was ook veel meer reclame had ik het idee, met een clip van Limp bizkit enzow....

NieuwsFilm