Algemeen

DVD releases week 47

Een aantal absolute toptitels deze week!

door FilmTotaal op 17.11.2009 om 13:12 in Algemeen
Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Terminator Salvation (2009)

Regie: McG

De film volgt John Connor (Christian Bale) die wanhopig poogt een verzetsleger te organiseren in een oorlog met een leger van robot-overheersers (Skynet). Het is de laatste en enige hoop voor de mensheid om zich aan de heerschappij van Skynet te onttrekken. Sleutelfiguur binnen het verzet is Marcus Wright (Sam Worthington), een ter dood veroordeelde crimineel die in zijn dodencel op zijn lot wacht.

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)


Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Hogwarts beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, wat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Half-Blood Prince. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Dumbledore hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Dumbledore zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Nothing Like the Holidays (2008)


De film verteld het verhaal over een zeer hechte familie uit Puerto Rico tijdens kerstmis. Ze wonen in Humboldt Park, Chicago en zullen door een mix van gebeurtenissen elkaar na dit kerstfeest misschien wel nooit meer kunnen zien.

Public Enemies (2009)


De jaren 1930 worden in de Verenigde Staten gekenmerkt door misdaden en gangsters die het land onveilig maken. John Dillinger is een bekende bankrover en moordenaar die steeds uit de handen van de politie glipt. Tijdens haar zoektocht naar Dillinger en zijn collega's Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd krijgt de politie de hulp van een nieuwe instantie, de eerste federale politiemacht: de FBI. Melvin Purvis leidt het groepje agenten dat probeert om de gevaarlijke gangsters te arresteren.

Nunta muta (2008)


Roemenie, 1953. In een klein dorp staat een jong koppel op het punt te trouwen. De gasten arriveren, het banket is klaar en alles is voorbereid voor de ceremonie tot plots, geheel onverwachts, het Russisch leger aankomt. Stalin is dood, de nationale rouw is afgekondigd en de trouwers hebben ��n uur om alles op te breken. Tegen ieders verwachting in beslissen ze echter om toch feest te vieren, maar dan in alle stilte.

Pranzo di ferragosto (2008)


Rome, het Trastevere district; 14 en 15 augustus staan in Italië in het teken van Ferragosto, nationale feestdagen waarin iedereen doorgaans lekker de drukke stad uittrekt. Zo niet Gianni, die blut thuis zit bij zijn oudere moeder. Zijn huisbaas vraagt hem voor een paar honderd euro ook op diens moeder te passen en zo zit Gianni met twee oude vrouwen in huis. Als klap op de vuurpijl moet hij ook nog onderdak bieden voor de moeder van zijn huisarts. Het is voor hem een fulltime baan de dames tevreden te stellen en te verzorgen.

Semana solos, Una (2007)


Een week lang blijft een groep kinderen alleen thuis. Er is wel een huishoudster, maar die blijft op afstand. In de chique, streng bewaakte woonwijk in de rand van Buenos Aires, valt niet veel te beleven. Het groepje leeft zich wat uit in huizen waarvan de bewoners afwezig zijn en vult de dagen vooral met lummelen.

Soul Power (2008)


Verslag van een R&B concert tijdens de 'rumble in the jungle' bokswedstrijd tussen George Foreman en Muhammed Ali.

Flammen & Citronen (2008)


Kopenhagen 1944. Flammen en Citronen zijn twee legendarische verzetsstrijders in Denemarken dat bezet is door de Nazi's. Hun opdracht is het liquideren van Deense verraders, maar hun commandant beveelt hen nu ook Duitsers te doden. Flammen moet zijn vriendin Ketty ombrengen, een opdracht die hem de situatie doet herevalueren.

Buddenbrooks (2008)


Een koopmansfamilie uit Lübeck heeft veel succes behaald in het verleden. Met het verstrijken van de tijd en het veranderen van de samenleving lijken verdrongen persoonlijke verlangens de dynastie echter ten val te brengen.

12 Rounds (2009)


Danny Baxter is een detective uit New Orleans en beleeft de zwaarste dag uit zijn leven wanneer een drugsbaron besluit zijn vriendin Janine te kidnappen. De ontvoerder laat Danny twaalf opdrachten uitvoeren en alleen door het succesvol uitvoeren hiervan kan hij zijn vriendin redden.

Maria Larssons eviga ögonblick (2008)

Regie: Jan Troell

In het begin van de 20ste eeuw wint de jonge Zweedse arbeiders vrouw Maria Larsson een fototoestel bij de loterij. Ze wil graag fotograaf worden, maar haar gezinsleven vergt alles van haar. Als ze haar foto's laat zien aan de Deense fotograaf Jesper Christensen verandert haar leven compleet.

Casanegra (2008)


De Marokkaanse jeugdvrienden Adil en Karim dromen van een betere toekomst. Als ze door een lokale bendeleider worden gerekruteerd voor een 'echte' klus, wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Ze moeten hierbij keuzes maken tussen liefde en vriendschap, hoop en wanhoop.

Passengers (2008)


Na een vliegtuig crash, wordt Claire Summers (Anne Hathaway) aangewezen om de vijf overlevenden te begeleiden. Sommige van hen beweren dat het ongeluk is veroorzaakt door een explosie, maar de luchtvaartmaatschappij ontkent dat. Een van de overlevenden is Eric (Patrick Wilson), Claire ontdekt dat ze speciale gevoelens voor hem heeft. Net als hun professionele relatie overgaat in een romance, verdwijnen de overige overlevenden en Claire beseft dat Eric haar laatste hoop is.

Megane (2007)


Taeko (Satomi Kobayashi), een jonge Japanse vrouw ontsnapt aan de drukte van de stad en vlucht naar het eiland Okinawa waar ze een excentrieke groep mensen ontmoet. Gek genoeg dragen ze allemaal een bril. Ze komt erachter dat de excentriekelingen al hun tijd besteden aan 'twilighting'. Aangezien er niks anders te doen is op het eiland, besluit Taeko uiteindelijk om 'twilighting' een kans te geven. De dagen worden gevuld met breien, eten en een aparte manier van ochtendgymnastiek.

Killshot (2008)


Carmen Colson en haar echtgenoot Wayne raken betrokken bij de zwendelpraktijken van een oplichter, genaamd Richie. Ze weten de politie in te schakelen, die hen in het getuigenbeschermings-programma plaatst. Het is echter nog maar de vraag of dat Richie en zijn rechterhand, huurmoordenaar 'The Blackbird', kan tegenhouden.

Banlieue 13 - Ultimatum (2009)


Banlieue 13, vier jaar later. De regering is veranderd, maar de rest niet. De muur die zorgt voor isolatie, hoger en groter dan ooit, is verspreid over de ghetto's en bendes hebben hun invloed uitgebreid. De zaken zijn nu verdeeld over vijf verschillende etnische buurten, allen met een eigen krachtige leider. Meer dan ooit vastbesloten om de problemen 'op te lossen', gooit de geheime dienst olie op het vuur. Damien en Leito vormen opnieuw een team met als doel de stad van chaos te redden.

Another Gay Movie (2006)


Andy is een typische Amerikaanse 17-jaar oude maagd die homosexueel is. Zoals iedereen wil hij zo snel mogelijk van die maagdelijkheid af. Zo geil als hij er bij rondloopt begint hij met verschillende groenten te oefenen (tot grote verwarring van zijn moeder). Maar Andy is niet alleen. Hij begint aan de universiteit met zijn drie beste vrienden, die allemaal ook nog maagd zijn. Maar dan leren ze Muffler kennen, een echte casanova. Wanneer die een afstudeerfuif houdt, heeft iedereen seks, behalve de vier vrienden. Die nacht maken ze een afspraak dat ze op het einde van het jaar allemaal van hun maagdelijkheid af moeten zijn.

The Attic (2008)


Emma voelt zich ongemakkelijk in het nieuwe huis van haar ouders, en vooral met de zolder van het huis. Vanaf het moment dat ze in het huis zijn getrokken voelt Emma zich erg beroerd. Als Emma dan op een dag alleen op de zolder is, wordt ze aangevallen door een vrouw die als twee druppels water op haarzelf lijkt. Emma krijgt vervolgens het vermoeden dat ze met geesten te maken heeft en gaat op onderzoek uit.

Rigged (2008)


Michael Dublin is een oplichter die te werk gaat in het ondergrondse bokscircuit. Als een eenzame zwerver die zijn verleden wil vergeten, gaat hij van het ene bedrog naar het andere, een spoor van vijanden achterlatend. Dublin komt met het beste oplichtersidee wanneer hij Katherine Parker, een bokser met de bekwaamheid om een veel grotere man te verslaan, ontmoet.

Feast 3: The Happy Finish (2009)


De overlevenden uit deel twee worden gered door de geheimzinnige helderziende, Shot Bus Gus, die schijnbaar de capaciteit heeft om de beesten te controleren. Hij leidt hen de riolen in aangezien ze naar de grote stad reizen. Tevens krijgen ze hulp van karatedeskundige Jean-Claude Seagal en leren ze dat de beesten van een plek genaamd "Hive" komen. Bewapend met deze kennis, besluiten ze de beesten voor eens en voor altijd te vernietigen.

Chop Shop (2007)


"Chop Shop" is het verhaal van de twaalfjarige Alejandro, een latino weeskind. Hij woont en werkt in een zaak van auto-onderdelen op een groot autokerkhof aan de rand van Queens, New York. Alejandro doet er de boodschappen, probeert klanten ervan te overtuigen om naar de zaak van zijn baas te komen in plaats van naar die van de concurrent en leert hoe hij auto's moet schilderen en herstellen. Het mooiste moment in zijn leven is de komst van zijn zus, Isamar, die bij hem komt wonen in het kleine kamertje achteraan de zaak waar hij werkt. Alejandro helpt haar aan een baan in een voedselbusje, waar ze eten klaarmaakt voor en verkoopt aan de arbeiders in de buurt. Met een mengeling van kinderlijke argeloosheid en volwassen ambitie begint Alejandro obsessief geld te sparen om een zelf zo'n busje te kopen, omdat hij ervan droomt om een eigen zaak te beginnen met zijn zus.

The Steam Experiment (2009)


Jimmy, een voormalig professor, besluit om een extreem experiment te houden om zo te waarschuwen voor de effecten van de opwarming van de aarde. Hij houdt zes mensen gevangen in een Turks badhuis. Hij zal steeds langzaam de temperatuur verhogen totdat een essay dat hij geschreven heeft de voorpagina haalt van de kranten.

Hindsight (2008)


Onverwacht zwanger met geen middelen om een kind op te voeden, besluiten Dina en Ronnie om hun ongeboren baby op het internet te verkopen. Hun plan begint te ontrafelen, wanneer het stelletje dat ze uitgekozen hebben, Paul en Maria, eigen plannen blijken te hebben.

Turistas (2009)


Op weg naar hun vakantiebestemming wordt het dertiger Carla duidelijk dat haar huwelijk met Joel meer verdriet oplevert dan goed is voor beiden. Wanneer zij buiten de auto de ruzie laat bedaren, rijdt Joel weg. Opstandig en verdrietig vervolgt Carla lopend haar weg. Bij het natuurpark Siete Tazas ontmoet ze de Noorse backpacker Ulrik, die haar uitnodigt om te kamperen in het schitterende Chileense natuurgebied met de zeven watervallen. Hopelijk brengt de kalme, onvermurwbare natuur rust in haar hoofd. Maar het park blijkt meer te bieden dan bomen, water en kevers: er zijn ook de nietsontziende nichtjes Susana en Susana en de parkbeheerder Orlando, een voormalige top 40-ster. In de minimaatschappij in het bos wordt gevochten, gevreeën, gefeest en gebadmintond en Carla constateert dat de natuurwetten van Siete Tazas niet eens zo verschillen van het urbane leven in Santiago.

The Cutting Edge 3: Chasing the Dream (2008)


Zach (Matt Lander) en Celeste (Sarah Gadon) zijn samen een ijsschaats duo. Wanneer Celeste haar enkel kneust is Zach genoodzaakt een andere partner te zoeken. Zijn oog valt op de vrouwelijke ijshockeyspeelster Alexandra (Francia Raisa). Alexandra is nog een ruwe diamant die nog heel erg geslepen moet worden. Weten Zach en Alexandra zich klaar te maken voor de internationale spelen in Parijs?

Er Dong (2008)

Regie: Jin Yang

Er Dong woont alleen met zijn moeder in een klein dorp en groeit op voor galg en rad. Ten einde raad brengt zijn moeder hem naar een christelijke school, in de hoop dat Er Dong hier orde, regelmaat en God zal vinden - en hopelijk ook een beroep leert. Maar hij vindt slechts een vriendinnetje, Chang'e. Ze worden van school gestuurd en beginnen aan een onzeker leven samen. Het blijkt niet eenvoudig de kost te verdienen. Dan begint ook nog het verleden op te spelen: wie was Er Dongs vader?

Arritmia (2007)


"Guantanamero" vertelt het verhaal van een gevangene in de Guantanamo Bay gevangenis. Het biedt een kijk in zijn gedachten, en laat zijn gevecht tegen de werkelijkheid zien. Langzaam begint hij te ontdekken wie hij werkelijk was, en wie hij is geworden.

Winter Solstice (2004)


Nadat hun moeder is overleden, voedt de overgebleven vader in zijn eentje de twee tienerzoons op. De problemen die hij heeft om zijn gezin weer gelukkig te krijgen worden versterkt doordat de oudste zoon plotseling het huis wil verlaten en de jongste zoon kampt met zelfdestructief gedrag.

Surviving Evil (2009)


Een crew die een documentaire maakt, gaat naar een afgelegen eiland wat hoort bij de Filipijnen. Ze willen hier een special maken. Hun avontuur wordt echter een stuk gevaarlijker en enger dan ze verwacht hadden.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Aston

Avatar

Zozo, dat zijn er veel deze week. Morgen even Terminator 4 kopen. HP6 en PE eerst maar even huren (helaas niet in de bios kunnen zien).

Decepticon

Avatar

Dat zijn er idd veel. Einde van de week krijg ik lekker de blu-ray van Terminator Salvation op de deurmat.
En yes eindelijk!! District 13 Ultimatum, wat heb ik daar naar uit gekeken, eerst ff huren van de week en daarna waarschijnlijk ook kopen, want de 1e was waanzinnig gaaf!!
12 Rounds ook zeker ff huren, want dat kon wel eens een verrassende actiefilm zijn, mede door de regie van Rennie Harlin. En natuurlijk Public Enemies ook ff huren, want die had ik nog nie gezien.

Darthmar

Avatar

Alleen HP6 schaf ik aan. Terminator vond ik een aanfluiting.
De rest zegt me te weining.

Ik heb tegenwoordig niet zoveel tijd meer om fims te kijken als vroeger toen ik gemiddelde 2 films per avond keek.

Decepticon

Avatar

Darthmar "Alleen HP6 schaf ik aan. Terminator vond ik een aanfluiting.
De rest zegt me te weining.

Ik heb tegenwoordig niet zoveel tijd meer om fims te kijken als vroeger toen ik gemiddelde 2 films per avond keek."

2 films per avond? Tjee had je "toen" verder niks anders te doen ofzo? Een gewoon leven bv.?
Hoezo T.Salvation een aanfluiting en HP6 wel aanschaffen? Hou je niet van goeie actie spektakel?

B13 Ultimatum kan je ten zeerste aanraden als je van actie/martial arts houdt. Dat het een Franse film is moet je niet weerhouden, dit is actie van niveau Jet Li, Tony Jaa, Jackie Chan. Hoofdrolspeler Cyril Raffaelli speelde ook in Die Hard 4 en Kiss of the Dragon(met Jet Li), zoek maar eens op IMDB wat hij aan stunts en choreografie doet.

NieuwsFilm

meest populair