Grote lading details Battleship

Hoe kwam Peter Berg erop om Zeeslag te combineren met aliens?

Onlangs werd bekendgemaakt wat voor vijanden we kunnen verwachten in Peter Berg’s Battleship verfilming: aliens. Veel mensen zetten gelijk hun vraagtekens bij een bordspelverfilming met aliens; vandaar dat Universal enkele bloggers naar San Diego stuurde, om het project met de regisseur te bespreken.

Volgens Berg staan de aliens bekend als The Regents, en zullen zij gespeeld worden door echte acteurs in combinatie met CGI. Ze komen van een wereld die niet veel verschilt van de onze, en ze zijn niet van plan om de mensheid of de Aarde te domineren. In plaats daarvan zijn ze van plan om een krachtbron te bouwen in de oceaan, waar ze vervolgens in contact komen met een marineschip. De film laat ons beide kanten van het verhaal zien; zowel vanuit het perspectief van de aliens als van de mensen.

Volgens Berg zijn de ruimteschepen niet meer in staat om te vliegen, zodra ze geland zijn; vandaar dat ze niet weggaan en op den duur in conflict raken met de mensen. Verder zijn de aliens niet in het bezit van allemaal fantasierijke ruimtewapens, maar schieten ze gewoon met wapens, die we hier op aarde ook hebben.

Het hoofdpersonage van de film is de hoofdofficier van een Destroyer. Hij heeft een team van vijf loyale schippers. Ze zijn momenteel druk bezig met casten, maar hier is verder nog niets over bekend. Wel weten we dat Berg een groot fan is van de cast die J.J. Abrams heeft gebruikt voor Star Trek.

De voorbereidingen van Dune hebben invloed gehad op Berg's alien-visie voor Battleship:

"It got me excited about the idea of world creation in that any time you embark on world creation, no matter how good you are, if you’re James Cameron and you’ve done it before and you grew up designing spaceships and spacecraft it’s still an unbelievably daunting and unnerving task. You think, ‘Okay, I’m going to throw my hat into the ring of world creation.’ You’ve seen my films and I’ve never done that before. I was intimidated. ‘Dune’ kind of got me over the hump where I had sort of met enough world creation designers to understand how you go about doing it. ‘Dune’ for a variety of reasons wasn’t the right thing. I was ready to go after it with ‘Battleship’."

Tot slot zal de film genoeg verwijzingen maken naar het bordspel, waaronder de regel “You sank my Battleship!”



NieuwsFilm

meest populair