Utrecht krijgt eerste megabioscoop van Nederland

Burgemeester A.H. Brouwer-Korf maakte gisteravond tijdens haar openingsspeech van het Nederlands Filmfestival bekend dat Utrecht een megabioscoop krijgt. De 19 zalen en 5500 stoelen tellende megabioscoop zal verrijzen op het terrein van de Utrechtse Jaarbeurs aan de Croeselaan, tegenover het Beatrixtheater. Dit besluit is genomen door de Gemeente Utrecht, de Jaarbeurs Utrecht en Wolff Cinema Groep. Met dit akkoord heeft Utrecht uitzicht op de eerste megabioscoop, een bioscoop met minimaal 16 zalen, van Nederland.

Op dit moment is het aantal Utrechtse bioscoopzalen onvoldoende om het aanbod aan films te kunnen herbergen. In cultureel opzicht is de komst van de megabioscoop een aanwinst, zowel voor Utrecht als voor Het Nederlands Filmfestival, één van de meest prominente Nederlandse festivals op het gebied van de film.

In 2002 bereikten Wolff Cinema Groep en Jaarbeurs Utrecht een intentieovereenkomst over de ontwikkeling van een megabioscoop. In de ontwikkelfase wordt er naast de bioscoopfunctie aandacht besteed aan onder meer restaurantfuncties en de inzet van het complex voor zaalverhuur en congressen.



NieuwsFilm

meest populair