DVD releases week 51

Een aantal absolute toppers deze week.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Up (2009)


In Up zoekt de 78-jarige Carl het avontuur hogerop. Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen, samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur. Up voert iedereen mee op een spannende reis van een ongewoon stel dat oog in oog komt te staan met wilde natuur, onverwachte schurken en jungle dieren.
Bekijk de afbeelding

Land of the Lost (2009)


Door zijn theorie over reizen naar een parallel universum en een aanval op talkshow host Matt Lauer (als zichzelf), wordt Dr. Rick Marshall (Will Ferrell) als wetenschapper beschimpt en gedegradeerd tot leraar op het George C. Page Museum waar hij Holly (Anna Friel) ontmoet die hem en zijn idealen wakker schudt waardoor Marshall alsnog zijn draagbare tachyon apparaat in elkaar zet. Voortvarend sleept Holly de tegensputterende Marshall mee om het apparaat te testen en ze komen terecht in een mysterieus land, waar dinosauriërs nog bestaan en vreemde volkeren leven, genaamd Pakuni en Sleestak.
Bekijk de afbeelding

Bohème, La (2008)


Over de tragische liefdesaffaire tussen Mimí en Collin tegen de achtergrond van Parijs in het jaar 1830.
Bekijk de afbeelding

The Young Victoria (2009)


De jonge koningin Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof. Daarnaast zijn er zoveel andere taken die haar aandacht vragen dat haar vrijheid ernstig te lijden heeft. Maar met de aanwezigheid van de Duitse prins Albert lijkt dat anders te worden.
Bekijk de afbeelding

The Hangover (2009)


Hun beste vriend verdwenen, 'n tijger in de badkamer en 'n baby van 6 maanden in de kast... En dat alles na een avond goed doorzakken...
Bekijk de afbeelding

The Horsemen (2009)


Aidan Breslin (Dennis Quaid), een detective, rouwt om de dood van zijn vrouw, nadat is overleden aan kanker. Tijdens een moordonderzoek voor zijn werk, ontdekt Aidan een schokkende link, tussen hem en de moordenaars. Deze moordenaars volgen de wijze van de 'Four Horsemen', uit de Bijbel, die de Apocalyps op de aarde zouden loslaten. Kan Aidan deze moordenaars op tijd stoppen, en wat is precies zijn link met de moordenaars... ?
Bekijk de afbeelding

Tenderness (2008)


Detective Cristofuoro (Russell Crowe) krijgt te maken met een gruwelijke familiemoord. Hij start een onderzoek en belandt bij het enige overgebleven gezinslid, genaamd Eric Poole (Jon Foster). Als blijkt dat deze zijn familie heeft omgebracht, gaat Cristofuoro op zoek naar de reden achter zijn gruwelijke daad.
Bekijk de afbeelding

Gamer (2009)


In een futuristische toekomst worden gevangenen opgepakt en veroordeeld om in een uiterst gevaarlijk virtual reality spel met elkaar te vechten tot het eind. Eén van de sterspelers, Kable, afkomstig van één van de competities genaamd 'Slayers' probeert zijn onafhankelijkheid te winnen door helemaal van onderaan te beginnen om zo tot het eind te overleven en het uiteindelijk op te nemen tegen de genie van het spel, Zaal.
Bekijk de afbeelding

Blind Dating (2006)


De blinde Danny heeft moeite met het zetten van de eerste stappen op het liefdesvlak. De hulp van zijn niet zo snuggere oudere broer helpt ook niet veel. Dan ontmoet hij de Indiase Leeza, maar uitgerekend zij is al beloofd aan een ander.
Bekijk de afbeelding

Ana y los otros (2003)


Ana y los otros is het intieme portret van een jonge vrouw op zoek naar herinneringen, plaatsen en mensen uit haar jeugd. Na jaren van afwezigheid keert de 25-jarige Ana uit Buenos Aires terug naar haar geboorteplaats. Ze is op zoek naar haar verleden, maar eenmaal aangekomen ontdekt ze dat daar niet zo veel meer van over is: slechts enkele oude vrienden en wat onbeduidende beelden. Ze loopt op een hete zomerdag door de straten en langs de rivier, op zoek naar plekken die eens zo vertrouwd waren. Ze voelt zich er zowel thuis als een vreemdelinge. In de lokale krant ziet ze een foto die gemaakt is door haar ex-vriendje Mariano. Bij alle oude vrienden en klasgenoten die ze ontmoet, informeert ze naar hem. Verder heeft ze deze mensen eigenlijk niets meer te melden. Ze ontdekt dat Mariano in Victoria woont, een kleine stad in de buurt. Ana besluit een auto te huren en aan een nieuwe reis te beginnen.
Bekijk de afbeelding

The Horseman (2008)


Christian, een gescheiden vader en een administratieve zakenman, treurt over het overlijden van zijn dochter. Wanneer er een anonieme video in de post komt, die zijn zwaar bedwelmde en mishandelde dochter laat zien, gaat Christian op een roekeloze reis naar antwoorden.
Bekijk de afbeelding

Forget Me Not (2009)


Sandy Channing is een populair meisje op haar school, waar ze ook klassenvoorzitster is. Ze zou van de tijd van haar leven moeten genieten, alleen gebeurt dat niet als al haar vrienden plotseling verdwijnen. Sandy ontdekt dat haar vrienden de wraakzuchtige geest van het meisje hebben gewekt, die ze een tijd geleden onrecht hadden aangedaan.
Bekijk de afbeelding

The Lucky Ones (2008)


Omdat soldaat T.K. Poole (Michael Peña) door de oorlog in Irak verwondingen heeft opgelopen mag hij voor een periode naar huis. Als op het vliegveld blijkt dat alle vluchten naar zijn thuishaven zijn geannuleerd moet hij een andere manier vinden om thuis te komen. Bij toeval ontmoet hij twee andere soldaten - Cheever (Tim Robbins) en Collee (Rachel McAdams) - die ook terugkomen van de oorlog. Eenmaal begonnen aan de reis naar huis komen ze erachter dat het leven in Amerika erg is veranderd. Dit feit brengt de drie dichter bij elkaar en wat een korte trip naar huis zou moeten worden loopt uit tot een onverwachte reis door het land.
Bekijk de afbeelding

Wrong Turn 3: Left for Dead (2009)


Fonda en haar vrienden gaan voor een paar dagen het bos in. Haar vrienden worden vermoord door een misvormde kannibaal, die in dit bos woont, genaamd Three Finger. Natuurlijk eet hij hen vervolgens op. Fonda zit nu in haar eentje in het bos, maar niet voor lang. Ondertussen worden er een aantal gevaarlijke gevangen getransporteerd door Nate Warden, een gevangenisbewaarder. Dit is zijn laatste dag, hij wordt na deze klus advocaat. Tijdens het transport rijden ze door het bos heen en wordt de truck aangevallen door Three Finger. Hierdoor ontsnappen er een aantal gevangenen. Wanneer de groep rondzwerft door het bos, vinden ze een verlaten truck volgeladen met zakken vol geld. Maar dan komt Three Finger, die iedereen vermoordt die naar hem op zoek gaat.
Bekijk de afbeelding

The Quiet (2005)


Dot is een doofstom tienermeisje dat tevens wees is. Ze komt terecht in het gezin van haar peetmoeder en hun dochter Nina. Op het eerste gezicht lijkt dit een gelukkige doorsneefamilie, maar Dot ontdekt al gauw dat niet alles pluis is in dit gezin.
Bekijk de afbeelding

Where God Left His Shoes (2007)


Wanneer Frank en Angela en hun twee kinderen uit hun New Yorkse appartement worden gezet zit er voor hen niets anders op dan zich aan te melden bij een tehuis voor daklozen. Na een paar moeilijke maanden komt er eindelijk goed nieuws: Er is met onmiddellijke ingang een woning beschikbaar. Voorwaarde is wel dat Frank een betaalde baan heeft. Terwijl iedereen zich op kerstavond klaarmaakt voor een gezellige kerst, struinen Frank en zijn tienjarige stiefzoon de straten van New York af op zoek naar een baan voordat de dag ten einde is.
Bekijk de afbeelding

Angst (2009)


Hoe houdt hoofdpersoon Sylvia het vol om weken achtereen niet te slapen, waarom is het voor Nienke zo ingewikkeld om zich tussen de wachtende moeders op het schoolplein te begeven, en waarom denkt Dieuwke dat ze - ook al heeft ze uren onder de douche gestaan - vies is en daarom afgewezen wordt? Van Erp heeft de hoofdpersonen uit 'Angst' (in de leeftijd van 23 tot 62 jaar) bijna een jaar lang gevolgd. De angsten waar de hoofdpersonen aan lijden is extreem verlammend voor hun functioneren. De confrontatie met het dagelijkse leven, met de harde grootstedelijke realiteit, gaan de hoofdpersonen zelden aan. Hun angsten hebben hun leven klein en beperkt gemaakt: ze zijn simpelweg bang om te sterven van angst. Waar sommigen van hen in de film afhaken of struikelen tijdens hun therapie, komen anderen tot grote daden. De film toont hun strijd in het zoeken naar een oplossing.
Bekijk de afbeelding

I Hate Valentine's Day (2009)


Genevieve (Nia Vardalos) heeft een bloemenzaak in het hartje van Brooklyn, New York. Op romantisch gebied heeft ze een uniek systeem uitgedacht; na vijf afspraakjes stopt ze elke relatie om pijnlijke momenten te voorkomen. Maar dan is daar Greg (John Corbett). Hij is grappig, aantrekkelijk, charmant... Zal Genevieve haar eigen regels overtreden?
Bekijk de afbeelding

The Night of the White Pants (2006)


We volgen een succesvolle effectenhandelaar uit Dallas, wiens leven in duigen valt en zich genoodzaakt voelt om een nacht met de punkvriend van zijn dochter door te brengen. Hij komt in een wereld van sex, drugs en rock en roll terecht en weet niet wat hem overkomt.
Bekijk de afbeelding

The Christmas Choir (2008)


Peter Brockman is een succesrijke, maar geestelijk opgebrande boekhouder, wiens leven op zijn kop wordt gezet wanneer hij vrijwilligerswerk in een tehuis voor daklozen aanneemt en dat gerund wordt door de norse, wrokkige zuster Agatha. Verbaasd door de muzikale begaafdheid van sommige bewoners, stelt Peter hen voor om een koor te op te richten en vakantiedeuntjes te gaan zingen in een plaatselijk metrostation. Hoewel de zangers en Peter elk door hun eigen persoonlijke moeilijkheden gaan, beginnen zij langzaam meer zelfvertrouwen te krijgen door hun muzikale optredens.



NieuwsFilm

meest populair