Algemeen

Gaat Avatar alsnog voor goud?

De 3-D hype van James Cameron maakt "matig" eerste weekend goed.

door Bram de Groot op 23.12.2009 om 13:54 in Algemeen
Naast dat men erg nieuwsgierig was naar de daadwerkelijke film Avatar, was men ook benieuwd of James Cameron weer een box office killer heeft afgeleverd. Na afgelopen weekend leek dit niet echt het geval, aangezien de gehypte 3-D film "slechts" $77 miljoen scoorde in het eerste weekend. De (verwachte) grens van $100 miljoen werd niet gepasseerd en het enige lichtpuntje was de flinke opbrengst van circa $165,5 miljoen buiten de States.

Uiteraard waren er verzachtende omstandigheden. De gehele Oostkust van de States had net als Europa te maken met zwaar winterweer. Hierdoor bleven veel bioscoopgangers thuis. Nu het zware weer enigszins is gaan liggen, is de score van de maandag erg positief te noemen. Avatar sleepte namelijk ruim $16,4 miljoen binnen. Dit is meer dan Transformers 2 ($14,8), de topper van 2009. Het is echter ruim minder dan The Dark Knight (2008), die op de eerste maandag $25 miljoen aan bioscoopkaartjes verkocht.

To be continued...

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Tendentieus artikeltje. Zoals je kunt zien (of had moeten onderzoeken) in de all time december openings is geen een film ooit over de 100 miljoen gekomen. De hoogste decemberopening was zelfs ook 77 miljoen.

Bovendien was er afgelopen weekend sprake van sneeuwstormen in grote steden waardoor multiplexes tot 80 procent MINDER omzet had.

SunChaser

Avatar

Kijk: http://www.boxofficeguru.com/decopenings.html

Het gaat erom of een film legs heeft, die hadden Titanic en de LOTR films dus.

SunChaser

Avatar

Http://www.boxofficeguru.com/decopenings.htm

deze link werkt wel

timdekw

Avatar

Wauw jullie hebben alledrie dezelfde naam....

Ik ben eerlijk gezegd zeer benieuwd of ze aan Avatar ook nog geld gaan verdienen of dat ze nauwelijks de kosten eruit halen. Ik hoop voor ze dat ze een flinke buit binnenhalen anders kunnen we deel 2 en 3 wel vergeten.

sleepyA

Avatar

timdekw "Wauw jullie hebben alledrie dezelfde naam....

Ik ben eerlijk gezegd zeer benieuwd of ze aan Avatar ook nog geld gaan verdienen of dat ze nauwelijks de kosten eruit halen. Ik hoop voor ze dat ze een flinke buit binnenhalen anders kunnen we deel 2 en 3 wel vergeten."


Als de film lang genoeg in de bios blijft komt het wel goed, alleen als het op DVD is vraag ik me af of mensen het wel willen zien, ik heb zo een film liever in 3D, laten we eerlijk zijn >.O

Wachtmeester

Avatar

Ik ga em van de week in iedergeval voor de tweede keer kijken. En zo zullen er meer zijn. Heb ik hiervoor alleen met de Lotr-films gedaan.
Ik denk dat het met de opbrengsten van Avatar wel goed zit

SunChaser

Avatar

De film gaat zeker richting het miljard wereldwijd. Worth of mouth is louter positief namelijk.

timdekw

Avatar

sleepyA "Als de film lang genoeg in de bios blijft komt het wel goed, alleen als het op DVD is vraag ik me af of mensen het wel willen zien, ik heb zo een film liever in 3D, laten we eerlijk zijn >.O"


Ik zal heel eerlijk zijn, ik denk dat ik de film lang niet zo goed vindt op DVD. Ik ga daarom nog even flink gebruik maken van het feit dat de film nog in de bios draait. Ik denk dat ik morgen nog maar een keer ga. En dan binnenkort nog een keer met mijn vriendin die moet de film ook zien. Dus dankzij mij verdienen ze hun geld wel terug.

roc12345

Avatar

Ja pech met de weer wou naar imax 3d in amsterdam gaan kijken maar door de weer kon het niet

aan de promotie ligt het niet ,maar volgens mij meer aan de realiteit
die fanatieken zich moeten voorstellen

coolcredit

Avatar

Iemand idee welke IMAX bioscoop in Nederland aan te raden is?

Was van plan naar Amsterdam te gaan...

palpower

Avatar

coolcredit "Iemand idee welke IMAX bioscoop in Nederland aan te raden is?

Was van plan naar Amsterdam te gaan..."


Dat vroeg ik mij dus ook af, Rotterdam is nog altijd een stukje dichterbij dan Amsterdam (ik woon bij Maastricht).
Alhoewel de Arena dichterbij het station ligt dan de die in Rotterdam in de buurt van het station ligt.

madice

Avatar

Ik ben gisteren voor de 2e keer geweest, dit keer in Imax Pathé Arena (daarvoor gewoon 3d). Eerste keer Imax voor mij en ik ben er achter gekomen dat het absoluut de moeite waard is! De film is normaal al spectaculair, maar komt in dit formaat veel beter tot z'n recht! Allemaal dus snel even een avondje Imax boeken..

X-RAY

Avatar

timdekw "Wauw jullie hebben alledrie dezelfde naam....

Ik ben eerlijk gezegd zeer benieuwd of ze aan Avatar ook nog geld gaan verdienen of dat ze nauwelijks de kosten eruit halen. Ik hoop voor ze dat ze een flinke buit binnenhalen anders kunnen we deel 2 en 3 wel vergeten."


volgens www.the-numbers.com zijn de kosten er met 3 dagen al bijna uit.
slecht weer.... en kerst moet nog komen
komt wel goed met de winst!

ga em vrijdag zien in imax... zal mij benieuwen

benjamin

Avatar

Ik ga hem dit weekend voor het eerst zien, dus aan mij zal het niet liggen.

11qqaazz

Avatar

Ik weet nog dat het zaterdag -12 was. Ademhalen deed al pijn. Ga hem Zondag zien (en als hij goed is, volgende week nog een keer)

SunChaser

Avatar

-12? Waar woon je? Siberie?

Arieh

Avatar

Heb m maandag gezien. Weet niet of dat bij iedere bioscoop is, maar bij waren het ook halve zonnebrillen. Het maakte de film veel te donker!

LMF

Avatar

Arieh "Heb m maandag gezien. Weet niet of dat bij iedere bioscoop is, maar bij waren het ook halve zonnebrillen. Het maakte de film veel te donker!"

Gouden tip: anti-bacteriële zalf meebrengen, dat doet wonderen! Volgens mij kuisen ze die brillen nooit af, ik stond dus overlaatst ook te kijken van de donkere viezigheid vlak voor 'Avatar' begon. Gelukkig had een vriendin zo'n zalf mee, ik ben ze daar nog steeds dankbaar voor!

Wessel

Avatar

LMF "Volgens mij kuisen ze die brillen nooit af"

Haha, Belg.

Overigens een vrij waardeloos geschreven artikeltje, Bram. Misschien moet je jezelf voortaan eerst even verdiepen in de Nederlandse taal voor je begint met schrijven.

Arieh

Avatar

Wessel "Haha, Belg.

Overigens een vrij waardeloos geschreven artikeltje, Bram. Misschien moet je jezelf voortaan eerst even verdiepen in de Nederlandse taal voor je begint met schrijven."

Lekker iedereen aan het afkraken? Over dat FT geen professioneel journalistiek medium is kunnen we het eens zijn. Beoordeel het dan ook niet zo. Ik neem aan dat dit allemaal op vrijwillige basis is.

Decepticon

Avatar

Arieh "Heb m maandag gezien. Weet niet of dat bij iedere bioscoop is, maar bij waren het ook halve zonnebrillen. Het maakte de film veel te donker!"
Ja, ik heb de bril ook eerst schoon moeten maken, die was echt smerig.
Ze mogen die brillen echt wel eerst schoonmaken voordat ze ze weer uitdelen, heb ik ook over geklaagd bij Utopolis Emmen(waar ik altijd heenga).

Arieh

Avatar

Hmm ik hoorde iemand idd ook nog over dat er vingerafdrukken op de glazen zaten. Niet op gelet verder. Wel stom als het echt gewoon dik vuil zou zijn. Heeft het min of meer verpest voor me.

Decepticon

Avatar

Arieh "Hmm ik hoorde iemand idd ook nog over dat er vingerafdrukken op de glazen zaten. Niet op gelet verder. Wel stom als het echt gewoon dik vuil zou zijn. Heeft het min of meer verpest voor me."
Ja, ze worden gewoon in een doos geflikkerd en bij de volgende voorstelling weer uitgedeeld.

timdekw

Avatar

Decepticon "Ja, ze worden gewoon in een doos geflikkerd en bij de volgende voorstelling weer uitgedeeld."


Ik moet zeggen dat ik bij de IMAX brillen schoonmaakdoekjes heb gekregen, maar dat was ook wel hard nodig. Ik weet niet wat er met die bril was gebeurd, maar het leek of er iemand wel erg opgewonden was geraakt en zijn behoefte op de bril had gedaan.
Maar bij de gewone 3D brillen moet ik ze ook altijd eerst zelf even schoonmaken, maar gelukkig heb ik altijd wel kleding aan... waaraan ik de brillen kan schoonvegen.

Wessel "Haha, Belg."


Zegt er één wat... By the way, dit is discriminatie ik had je allang aangeklaagd, alleen al omdat je in één reactie op twee mensen zit te zeiken en verder niets inhoudelijks te melden hebt. Ga dan lekker knikkeren of zo.

Remco

Avatar

Volgens mij is de film al winstgevend zoals ik nu zie http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=avatar.htm

NieuwsFilm

meest populair