Algemeen

Avatar gaat verder met het breken van IMAX records

James Cameron: The King of Hollywood.

door Bram de Groot op 05.01.2010 om 17:19 in Algemeen
De maatschappijen IMAX Corporation en Twentieth Century Fox hebben bekend gemaakt dat James Camerons Avatar doorgaat met het neerzetten van Box Office records. In het derde weekend levert de film circa $8,7 miljoen op in de Amerikaanse IMAX theaters. In de eerste drie dagen van 2010 is de IMAX opbrengst van de 3-D blockbuster 12% van de totale opbrengst van $68,3 miljoen. Het aantal IMAX schermen (178) is echter slechts 3% van het aantal schermen waarop de film is te zien. Na een kleine drie weken staat de film nu op $47,1 miljoen in de IMAX zalen.

Internationaal werd er nog eens $4,0 miljoen bijgeschreven via het IMAX kanaal. De zaterdag was zelfs een record met een opbrengst van $1,425 miljoen. Wereldwijd staat het IMAX totaal al op ruim $67 miljoen.

Richard L. Gelfond, de CEO van IMAX: "We think the success in IMAX theaters reflects the winning combination of this groundbreaking film and the strength of the growing IMAX network. These record-breaking box office results are a testament to the power of the IMAX brand, and we're thrilled by continued consumer enthusiasm for seeing the year's biggest blockbuster in the best 3D available."

Greg Foster, voorzitter en directeur van IMAX Filmed Entertainment, voegt hieraan toe: "'Avatar' continues to break IMAX records, and the incredible legs and word of mouth on this film point to continued momentum in the weeks ahead. These results demonstrate how James Cameron's vision combined with The IMAX Experience can bring in new audiences, which is a great way to kick-off 2010. We look forward to the excitement continuing as 'Avatar' opens on 11 more IMAX screens in China this week."

Het box office gat tussen James Camerons Titanic en Avatar is op dit moment: $1,842,879,955 minus $1,025,378,961 = $817.500.994. Dit is te vergelijken met de wereldwijde opbrengst van een film als Transformers 2. Voor zover te achterhalen, staat het all-time IMAX box office record op naam van de docu Everest (1998) met bijna $128 miljoen wereldwijd. Dit bedrag werd verzameld over een periode van meerdere jaren.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RAVEN[NL]

Avatar

Ik denk dat The Smurfs daar niet aan gaan tippen.

MarPesz

Avatar

Het lijkt me vreemd als Avatar, Titanic niet voorbij gaat streven... In 3 weken tijd zoveel geld binnenharken..... Die laatste 800 miljoen moet dan zeker lukken als de film nog moet uitkomen in China en Japan...
Ben erg benieud!

Oboema

Avatar

Toch knap met een script dat geleend is van Pocahontas :+

roc12345

Avatar

De film blijft minimaal nog 5 weken draaien en dan en in azie minimaal 10 weken en dan ook nog de dvd uitgebreide extra versie en de blue ray uitgebreide extra versie + de waardeloze spel AVATAR en als laatste ook nog eens de internet opgaven zoals huren legaal downloaden en de videotheek

dus die 800 miljoen moet wel met gemak lukken

Remco

Avatar

En dan te bedenken dat ik ergens las dat Cameron een percentage krijgt van de opbrengst. Laat hij 10 procent krijgen damn :P.

Remco

Avatar

En dan te bedenken dat ik ergens las dat Cameron een percentage krijgt van de opbrengst. Laat hij 10 procent krijgen damn :P. Zo ging het met titanic ook
Salary
Titanic (1997) $115,000,000 ($600k for screenplay + $8m salary + backend participation)

Juvefan

Avatar

Box-office heeft dacht ik niets te maken met zaken als games en DVD/Blu-ray verkopen.

benjamin

Avatar

Oboema "Toch knap met een script dat geleend is van Pocahontas :+"


Beter goed geleend dan slecht verzonnen.

RAVEN[NL]

Avatar

Ik hoorde net zo'n gast op 2fm zeggen dat hij het jammer vond dat Avatar niet meer gebruik had gemaakt van de 3D effecten.

ZET DIE BRIL DAN OOK OP GEK!

Bovendien zijn het juist die 3D effecten waarbij zooi continu in je gezicht springt extreem vervelend en gimmicky geworden. Avatar is een van de weinige films die er juist subtiel mee omgaat zodat je in het (matige) verhaal blijft.

Kan me van heel vroeger nog wel een 3D film met Val Kilmer herinneren die dit ook erg goed deed.

Darthmar

Avatar

Oboema "Toch knap met een script dat geleend is van Pocahontas :+"


Ik dacht meer aan Dances With Wolves ;)

NieuwsFilm

meest populair