Stekker voorlopig uit Spider-Man 4?

Grote problemen rond de vierde Spinneman.

Midden december meldden we al dat Spider-Man 4 mogelijk in de problemen was gekomen. Volgens een betrouwbare bron van de filmwebsite /Film is de sterker er nu voorlopig helemaal uitgetrokken. De volgende e-mail zou op 11 december 2009 zijn opgestuurd naar de special effects crew van de film:

“We were just notified that our schedule is pushing. We will NOT be starting as planned. I’m terribly sorry for this news, and I hope this email reaches you in time to find other options. We do not know how long we are pushing, and we will not know until mid-January. By mid-January, we will be told how long the push is, whether it be 2 weeks, 2 months, or something else. The studio has every intention of making the movie, but we no longer have a confirmed start date. Again, I’m terribly sorry, but Sam Raimi has story issues [that] need to be resolved before we are ready to shoot.”

Die "story issues" gaan hoogstwaarschijnlijk over de villain keuze. Sam Raimi wil graag Vulture. Ook bevalt de laatste versie van het script Raimi totaal niet. Het wachten is nu op een nieuw script van de hand van Alvin Sargent, de schrijver die meewerkte aan de scripts van Spider-Man 2 en Spider-Man 3. Door deze perikelen komt de wereldwijde releasedatum van 11 mei 2011 in gevaar.

Daarbovenop heeft Sony de actrice Anne Hathaway aan de kant gezet. Ze zou te duur zijn en de maatschappij wil niet nóg een grote naam in de film. Voor welke rol ze gecast was, is niet bekend.

Het hopen is nu dat Sony zich niet al te druk gaat maken om de releasedatum. Als ze "Spider-M4n" zo snel als mogelijk in de bioscoop willen hebben, dan kan dit eventueel ten koste gaan van de kwaliteit. Rond de twee sequels van Pirates of the Caribbean was ook veel oponthoud. Uiteindelijk kwamen de films wel af voor de geplande releasedata, maar niet iedereen kon zich vinden in de verhaallijn en de uitwerking. In de box office voelde de maatschappij er echter weinig van.



NieuwsFilm

meest populair