TV-tips voor komende week

Welke films mag je niet missen.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

The Incredibles (2004)

Zaterdag 16 januari om 20:00 op SBS6
Regie: Brad Bird

Mr. Incredible is een superheld. Tenminste, dat was hij, tot een lading rechtzaken gericht tegen superhelden ervoor zorgde dat ze allemaal een nieuwe identiteit aangemeten kregen door de overheid. Bob Parr, zoals Mr. Incredible nu heet, leeft met zijn vrouw Helen (voormalig Elastigirl) en hun drie kinderen (Violet, Dash en Jack Jack) een normaal leventje, maar dat bevalt hem helemaal niet. Wanneer hij de kans krijgt om opnieuw de rol van superheld te spelen grijpt hij deze met beide handen aan. Het blijkt echter een val te zijn van een oude aartsvijand.
Bekijk de afbeelding

The Green Mile (1999)

Zondag 17 januari om 20:00 op RTL4

Paul Edgecomb is gevangenisbewaarder op de beruchte death row van de Cold Mountain-gevangenis. Hij is verantwoordelijk voor de bewaking van vier ter dood veroordeelden. Een van hen, John Coffey, wacht de elektrische stoel, omdat hij twee kleine meisjes zou hebben vermoord. Coffey is een reusachtige vent, sterk als een beer, maar ook erg verlegen, naïef, aandoenlijk beleefd en bang in het donker. Hij blijkt bovendien over wonderlijke bovennatuurlijke krachten te beschikken.
Bekijk de afbeelding

Bad Company (2002)

Maandag 18 januari om 20:30 op SBS6

Wanneer een CIA-agent wordt vermoord huurt de CIA zijn tweelingbroer in, die echter een jongen van de straat is. De CIA wil dat hij het project waar zijn broer mee is begonnen afmaakt maar daar hij totaal geen ervaring heeft, wordt er een ervaren agent ingehuurd om hem te trainen.
Bekijk de afbeelding

The Living Daylights (1987)

Dinsdag 19 januari om 20:30 op Veronica
Regie: John Glen

James Bond moet zien te voorkomen dat een onbekende scherpschutter de KGB-agent Georgi Koskov van het leven berooft. De mysterieuze schutter blijkt de aantrekkelijke celliste Kara Malovy te zijn. Generaal Koskov vertelt dat de KGB van plan is om moordaanslagen te plegen op een groot aantal hooggeplaatsten. Koskov blijkt zelf echter niet betrouwbaar te zijn. Hij heeft nauwe banden met de psychopatische wapenhandelaar Brad Whitaker die zich met een omvangrijke geldzwendel bezighoudt.
Bekijk de afbeelding

Open Water (2003)

Woensdag 20 januari om 20:30 op RTL8

Susan en Daniel zijn gelukkig getrouwd, en hopen een fijne vakantie op de Bahamas door te brengen. Het is helaas snel afgelopen met de pret als ze na hun duiktrip per ongeluk midden op de oceaan worden achtergelaten. Ze raken al snel in paniek, en beseffen niet dat er haaien op de loer liggen.
Bekijk de afbeelding

Hostage (2005)

Donderdag 21 januari om 20:30 op RTL7

Jeff Talley (Bruce Willis) is een onderhandelaar bij gijzelingen, die zijn werk opgeeft nadat een crisissituatie de mist in is gegaan. Maar een kans om zich opnieuw te bewijzen verschijnt vanzelf en Talley doet een poging zijn vergissingen te vergeten, al is degene die hij probeert te bevrijden uit de gijzeling een accountant van de maffia.
Bekijk de afbeelding

Mr. Brooks (2007)

Vrijdag 22 januari om 22:25 op NET5

Succesvol zakenman, vrijgevig weldoener, liefhebbende vader en toegewijd echtgenoot: Earl Brooks lijkt perfect. Maar Mr. Brooks heeft ook een geheim. hij is een moordenaar. Een die het voor de kick doet en de schuld aan zijn alter ego Marshall geeft. Hij pleegt zijn moorden perfect en heeft nog nooit een spoor achtergelaten, totdat hij per ongeluk gefotografeerd wordt. Is Mr. Brooks geraffineerd genoeg om zowel de chanterende fotograaf als de doortastende detective Tracy Atwood te slim af te zijn? En kan en wil hij zijn dubbelleven nog wel geheim houden voor zijn vrouw en dochter?




NieuwsFilm

meest populair