Algemeen

YouTube start met filmverhuur

Het betreft een test voor een vijftal films.

door FilmTotaal op 23.01.2010 om 13:00 in Algemeen
Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat YouTube een serieus alternatief voor de videotheek wordt. De website is vrijdag een proef gestart met het online verhuren van een vijftal films in de USA. Het betreft een samenwerking met het donderdag gestarte Sundance Film Festival, zo valt te lezen op het weblog van YouTube.

De films die online te huren zijn draaien dit jaar op het festival (One Too Many Mornings, Homewrecker, Bass Ackwards) of waren vorig jaar te zien (The Cove, Children of Invention).

Bezoekers kunnen de films bestellen en vervolgens afrekenen via hun Google Checkout-account. In Nederland is deze dienst vooralsnog nog niet beschikbaar.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ferryb86

Avatar

En wat wij als hollanders natuurlijk willen weten is hoeveel je ervoor betaalt??

Decepticon

Avatar

Serieus alternatief voor de videotheek?? Voor mij......absoluut NOOIT!!
Waarom zou ik een film op mijn laptopje willen zien? Ik wil op de bank zitten en een dvd in de speler kunnen drukken om hem op mijn 42" te kijken.

TwilekPimp

Avatar

Veel luxe TV toestellen ondersteunen tegenwoordig YouTube filmpjes. Ook de media players ondersteunen het, de spelcomputers (WII, Playstation 3). Dus YouTube is zeker wel op veel TV's te bekijken. Als de kwaileit van de uitzendingen goed is dan is het toch super handig om vanuit je luie stoel een filmpje te bestellen.

Decepticon

Avatar

TwilekPimp "Veel luxe TV toestellen ondersteunen tegenwoordig YouTube filmpjes. Ook de media players ondersteunen het, de spelcomputers (WII, Playstation 3). Dus YouTube is zeker wel op veel TV's te bekijken. Als de kwaileit van de uitzendingen goed is dan is het toch super handig om vanuit je luie stoel een filmpje te bestellen."
Dat wel, maar mijn 2 jaar oude Panasonic plasma heeft die functie niet. En ik zit (nog steeds)niet met mijn PS3 online, ik speel lekker ouderwets alleen of met mijn maten op de bank. En wat zal het uiteindelijk kosten?
Nee, doe mij maar de videotheek, kom je ook nog eens buiten, gezellig ff kletsen als ik films kom terugbrengen en kijken wat de komende week uitkomt en reserveren voor de volgende x.:E

ThomasG

Avatar

Je word bedankt Google! ik kan weer een andere baan zoeken!

Spijker2

Avatar

Decepticon "Dat wel, maar mijn 2 jaar oude Panasonic plasma heeft die functie niet. En ik zit (nog steeds)niet met mijn PS3 online, ik speel lekker ouderwets alleen of met mijn maten op de bank. En wat zal het uiteindelijk kosten?
Nee, doe mij maar de videotheek, kom je ook nog eens buiten, gezellig ff kletsen als ik films kom terugbrengen en kijken wat de komende week uitkomt en reserveren voor de volgende x.:E"


Ik snap je punt. Ik heb hetzelfde. Plus het feit dat je zeker weet dat de kwaliteit goed is als je huurt. Echter als je voor 1000 euro huurt ofzo per jaar begin ik toch serieus na te denken om een eenmalige uitgave te doen voor een goeie laptop en zo'n mediaplayer en me toch eens te gaan verdiepen in downloaden...

En wat je baan ook is, dit soort ontwikkelingen kun je gewoon zien aankomen. De techniek schiet nog steeds met grote stappen vooruit. Soms leuk, soms minder. Je weet niet meer wat je wilt en moet...

NieuwsFilm

meest populair