The Hobbit flink uitgesteld

Tegenvaller voor Del Toro en co.

Variety heeft voor een artikel over de filmmaatschappij New Line Cinema, dat twee jaar geleden onderdeel werd van Warner Bros. Pictures, gesproken met studiobaas Alan Horn. Hij deed in het gesprek een opvallende uitspraak over de release van de toekomstige Hobbit films. Het eerste deel gaat namelijk hoogstwaarschijnlijk pas eind 2012 uitkomen. Dat is een jaar later dan gepland.

Als het script binnen is voor de tweede film, dan gaat New Line een budget bepalen en start het met casten. Horn verwacht dat de eerste film pas in het vierde kwartaal van 2012 kan uitkomen. Slecht nieuws voor de fans. In eerste instantie moest The Hobbit: Part 1, de "prequel" op de Lord of The Rings saga, in december 2011 uitkomen. Precies een jaar later moest Part 2 volgen.

De situatie van medefinancier en rechthebbende MGM spelen mogelijk ook een rol. Deze verkeert in financiële problemen en kan worden gekocht door een geïnteresseerde filmmaatschappij. Een van de maatschappijen die op de loer ligt is het eerdergenoemde Warner Bros.



NieuwsFilm

meest populair