Loft krijgt Nederlandse remake

Nederlanders zijn niet geïnteresseerd in Vlaamse films, maar wel in remakes?

Marc Punt, medeoprichter van Independent Films heeft vandaag bekendgemaakt dat er een Nederlandse remake komt van de Belgische thriller Loft. Volgens Punt zijn Nederlanders helemaal niet geïnteresseerd in Vlaamse films, daarom wordt het originele scenario van Bart de Pauw herschreven door misdaadauteur Saskia Noort (Terug Naar De Kust). Loft is met bijna 1.2 miljoen bezoekers de meest succesvolle Belgische film ooit, nadat het verleden jaar het negentien jaar oude record van Koko Flanel verbrak.

De film gaat over vijf vrienden die in het geheim een appartement delen waarin ze hun minnaressen ontvangen. Als één van die vrouwen op een ochtend dood wordt aangetroffen lijkt het alsof geen van de vrienden er iets vanaf weet. Maar al snel slaat de stemming om en komen ze erachter dat ze elkaar toch minder goed kennen dan ze dachten.

De regie van de remake is in handen van Erik van Looy (foto), die ook het origineel regisseerde. Het geheel zal geproduceerd worden door Pupkin Film en Millstreet Films in coproductie met Woestijnvis en BNN. De opnames beginnen deze zomer en begin 2011 moet de film in première gaan. Over de cast is nog niets bekend.



NieuwsFilm

meest populair