Algemeen

Avatar 'zinkt' de Titanic

Het sciencefictionepos is nu officieel de meest winstgevende filmproductie aller tijden.

door FilmTotaal op 26.01.2010 om 15:36 in Algemeen
Avatar van regisseur James Cameron is nu officieel de meest winstgevende filmproductie aller tijden. Dat meldt The Wall Street Journal op zijn website. Amerikaanse media verwachten dat producent Fox de cijfers in de loop van de dag bevestigt.

De teller staat momenteel op meer dan $1,85 miljard dollar wereldwijd. Echter dat zal nog niet het einde betekenen van de opbrengsten want de film wordt nog steeds overal zeer goed bezocht. Bovendien is Avatar ook een serieuze kandidaat voor de Oscars wat ook nog een flinke boost kan geven. En dan volgen later natuurlijk nog de DVD/Blu-ray releases, special editions, merchandise, remakes, sequels en reboots.

Op nummer twee positie van grootverdieners staat Titanic ($1,84 miljard dollar) en op de derde en vierde plaats de derde delen uit de Lord of the Rings- en Pirates of the Caribbean-series. Deze films brachten wereldwijd $1,1 miljard dollar op.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

leidenaar

Avatar

Knap hoor van Cameron,niet alleen de nr 1 op z'n naam(wat al een heerlijk gevoel is) maar ook de nr 2.
Deze man kan gewoon elke film maken die hij maar wilt met elk budget,dat moet een heerlijk gevoel zijn.

wabbiwab

Avatar

Ja
nog de derde plaats en dan voel je je echt
the king of the world

Aston

Avatar

Gefeliciteerd! :W

Die Cameron moet rijk zijn ondertussen. Als hij 5% van de opbrengst krijgt, krijgt hij 100 miljoen. Niet verkeert zou ik zeggen.

UniMatriX

Avatar

Gecorrigeerd met inflatie, het duurdere bioscoopkaartje i.v.m een bioscoopkaartje van Titanic moet Avatar ongeveer dik 2,4 miljard verdienen.

Dus ze hebben Titanic ingehaald, maar eigenlijk ook weer niet.....

leidenaar

Avatar

Daar had die deze film niet voor nodig om rijk te worden maar met dit erbij zijn z'n achterachterachterachterachterachter klein-kinderen zelfs al rijk

debart

Avatar

Zo kan ik het ook als ik 13 euro voor een kaartje zou vragen.
Titanic kostte ongeveer de helft.

Thiver

Avatar

Astonm "\Die Cameron moet rijk zijn ondertussen. Als hij 5% van de opbrengst krijgt, krijgt hij 100 miljoen. Niet verkeert zou ik zeggen."

Hij zal er ongetwijfeld warmpjes bij zitten, maar aan Titanic heeft hij destijds maar nauwelijks verdient. Toen de film gigantisch over budget ging en de studio begon te morren, maakte Cameron een knieval door af te zien van zijn gage.

Remco

Avatar

Thiver "Hij zal er ongetwijfeld warmpjes bij zitten, maar aan Titanic heeft hij destijds maar nauwelijks verdient. Toen de film gigantisch over budget ging en de studio begon te morren, maakte Cameron een knieval door af te zien van zijn gage."


Haha vergeet dat maar want dat heeft tie echt nog wel terug gekregen. Hij heeft inderdaad zijn salaris voor een groot deel ingeleverd echter omdat de film zo succesvol was heeft hij alsnog flink ingecasht door percentages van de opbrengst. Tuurlijk wel een dappere move had de film een flop geweest had tie weinig dollars gezien. Maar door zijn geloof in de film kreeg hij het volgende:
Salary
Titanic (1997) $115,000,000 ($600k for screenplay + $8m salary + backend participation)

Laten we zeggen dat hij voor Avatar wat meer heeft gekregen dan heeft hij aan beide films toch wel gauw 300 miljoen overgehouden. Mwah er zijn dagen dat ik het niet heb..........

Robkorv

Avatar

Qua opbrengst is Avatar idd langs Titanic, nog niet qua aantal bezoekers.

sjef

Avatar

Als Cameron Titanic nu opnieuw uitbrengt als 3D film dan gaan die opbrengsten nog flink omhoog.
Ik heb de film nog steeds niet gezien (schaamt zich heeeel diep)

GREAT martial art fan

Avatar

Jaja echt knap hoor, gewoon een prachtige regisseur. Die inderdaad elke film dan ook kan maken. Just great!

R Tomasi

Avatar

sjef "als Cameron Titanic nu opnieuw uitbrengt als 3D film dan gaan die opbrengsten nog flink omhoog.
Ik heb de film nog steeds niet gezien (schaamt zich heeeel diep)"


Je hoeft je nergens voor te schamen hoor. Titanic is een chickflick, waarbij de mannen mee werden gesleurd naar de film. Zelf ben ik ook in die hype gestonken destijds. Ik heb hem ook niet in mn dvd-collectie. En daar schaam ik me helemaal niet voor!

Juvefan

Avatar

Sorry maar ik vind Titanic een best goede film. En niet een chickflick.

Aston

Avatar

Nu nog grootste opbrengst in de VS... En hij moet de 2 miljard over vind ik.

Spijker2

Avatar

Juvefan "Sorry maar ik vind Titanic een best goede film. En niet een chickflick."


Het is maar waar je van houdt en hoe je het bekijkt. Wanneer is een film goed? Wanneer de "kenners"dit zeggen? Of wanneer er miljoenen mensen dit kijken? Of als een film zelfs weet aan te zetten tot depressiviteit en weet ik niet wat ik allemaal heb gelezen?

Als ik de reacties lees weet de film in ieder geval flink wat emoties los te maken. Is dat niet juist de bedoeling? Wat dat betreft zou je het dus in ieder geval een goede film mogen noemen. Of niet?

Kijk smaken verschillen nu eenmaal. En ook meningen. En over de Titanic, die heb ik ook pas twee jaar later gezien omdat ook ik dacht dat het een "chickflick":P was. Misschien is het dat ook, maar ik vond hem erg goed gemaakt over de hele breedte bekeken. En Avatar, tsja, ikzelf vond het een superervaring. Maar verwacht geen topscenario met een superspannende ontknoping. Maar was dat ook wel de bedoeling?

lord helmet

Avatar

Daar sla je de spijker op z'n kop!

TwilekPimp

Avatar

Sorrie maar om meteen aan te nemen dat er reboots komen ? Ik denk dat er eerder prequels komen dan reboots :P

NieuwsFilm

meest populair