Bioscoop releases week 4

Welke films draaien er vanaf deze week nieuw in de bioscoop.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Edge of Darkness (2010)


Thomas Craven is een detective, wiens dochter vlak voor zijn huis is vermoord. Hij gaat ervan uit dat hijzelf het doelwit was, maar als Craven in het verleden van zijn dochter duikt, ontdekt hij dat ze een dubbelleven leidde. Daarbovenop ontdekt hij dat er afspraken zijn tussen de bedrijfswereld en de overheid, waarbij ze iemand inhuren om het bewijs te vernietigen.
Bekijk de afbeelding

Rainbow Warriors of Waiheke Island, The (2009)


Op 10 juli 1985 zonk de Rainbow Warrior, het vlaggenschip van milieuorganisatie Greenpeace, als gevolg van door de Franse geheime dienst geplaatste bommen. Een van de vaste bemanningsleden verloor daarbij het leven. De aanslag was een antwoord op de acties van Greenpeace tegen de kernproeven op het atol Mururoa, die de publieke opinie ten opzichte van de proeven immens beïnvloedden. De toenmalige bemanning van het schip, waarvan een klein deel inmiddels in een harmonieuze leefgemeenschap op het Nieuw-Zeelandse Waiheke eiland woont, kijkt terug op de begintijd van de Rainbow Warrior, een oud, roestig schip dat met wat Nederlands geld en vooral veel tomeloze inzet van de vrijwilligers werd getransformeerd tot hét boegbeeld van milieuactivisten.



NieuwsFilm

meest populair