Watchmen 2 niet onmogelijk!

Komen Rorschach, Nite Owl II, Dr. Manhattan, Silk Spectre II, Ozymandias terug naar het witte doek?

Begin 2009 ging de langverwachte verfilming van de strip Watchmen in premiere. Lang werd het voor onmogelijk gehouden dat de wereldberoemde strip naar het witte doek gebracht kon worden. Ondanks dat de kritieken niet overweldigend waren en er nooit een vervolg is gekomen op de comic, houdt senior vice president Dan Didio van DC Comics alle deuren open voor een vervolg.

Didio, die onlangs het hoofd van DC Comics werd, streeft ernaar om de Watchmen franchise verder uit te buiten door nieuwe prequel-, sequel-, and spin-off-comics te ontwikkelen. Als het aan hem ligt, dan komt er daarna ook snel een nieuwe film over Rorschach, Nite Owl II, Dr. Manhattan, Silk Spectre II, Ozymandias en de vele andere helden. Didio's voorganger had altijd respect voor het standpunt van de originele auteurs van de hooggewaardeerde comic.

De originele auteurs Dave Gibbons en met name Alan Moore waren nooit grote voorstanders van de verfilming. Het is nog onduidelijk hoe de fans hier tegenover staan. Vermoedelijk zijn die ook niet erg enthousiast, want Alan Moore is er altijd vanuit gegaan dat Watchmen een opzichzelfstaande comic moest blijven. Desondanks denkt Didio een goudmijn in handen te hebben.

Bekijk hieronder een interessante deleted scene uit de film:



NieuwsFilm

meest populair