Voor de Nederlandse film

Er is weer een nieuwe spotlight, en deze keer een hele belangrijke: je kunt vanaf vandaag tekenen voor het behoud van de Nederlandse film.

Filmorganisatie hebben aan de woordvoerders cultuur uit de Tweede Kamer een korte filmboodschap gepresenteert die vanaf 2 tot 16 oktober in alle bioscopen en filmtheaters in Nederland zal worden vertoond. De presentatie vond plaats tijdens het Nederlands Film Festival te Utrecht.

In de korte film vragen speelfilmproducenten, bioscoopexploitanten en filmdistributeurs aan bioscoopbezoekers hun handtekening te zetten vóór continuering van het filmstimuleringsbeleid met twee jaar.
Het beleid staat per 1 januari 2004 op de tocht, omdat de drie betrokken ministeries (Financiën, Economische Zaken en OC&W) het beleid niet willen voortzetten. Alleen de Tweede Kamer kan hierin nog verandering brengen. In alle filmtheaters en bioscopen zullen petities klaarliggen voor ondertekening door de bezoekers.

Sinds vandaag is ook de website www.voordenederlandsefilm.nl officieel geopend. Op deze site kunnen allen die de Nederlandse film een warm hart toedragen hun steun betuigen aan de actie van de filmsector.

Tekent allen!
www.voordenederlandsefilm.nl



NieuwsFilm

meest populair