Regisseur Gangsterboys bang voor kritiek

"In Nederland pist men een beetje op humor."

Filmmaker Paul Ruven is bang dat zijn nieuwe misdaadkomedie Gangsterboys flink onder vuur komt te liggen, omdat "Elke komedie door de Nederlandse pers sowieso wordt gekraakt". Dit zegt de regisseur in het maandblad Playboy. Hij noemt het zelfs een risico dat hij de film heeft gemaakt.

Gangsterboys gaat over de jonge twintigers Mahmut en Apo. Als ze tot hun eigen verrassing leerling-gangsters mogen worden, komen ze er snel achter dat het echte gangsterleven toch heel anders is dan ze hadden verwacht. Voor ze zich zelf echter gangster mogen noemen, moeten ze zich eerst bewijzen en door vernederende ontgroeningsperiode heen. Als ze eindelijk het vertrouwen van hun bazen hebben gewonnen en hun eerste echte opdracht krijgen, verknallen ze die echter. Vanaf dat moment ziet hun toekomst er plotseling angstaanjagend somber uit.

Ruven vervolgt: "Ik vond het leuk om een film te maken over geweld, maar dan in combinatie met humor". Hij is echter bang op kritiek, mede omdat in Nederland weinig van dergelijke films worden gemaakt: "Als filmmaker moet je risico's nemen, iets nieuws proberen en je publiek daarin meesleuren." en "In Nederland pist men een beetje op humor. Ze vinden het goedkoop, zien het niet als een kunde. Terwijl komedie het moeilijkste genre is van allemaal."

Gangsterboys draait vanaf 18 februari in de Nederlandse bioscoop. Bekijk hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair