Gangsterboys

Gangsterboys (2010)

4,2 details

  • Misdaad
  • Nederland
Nederland

Als de begin twintigers Mahmut en Apo tot hun eigen verrassing leerling-gangsters mogen worden, komen ze er snel achter dat het echte gangsterleven toch heel anders is dan ze hadden verwacht. Voor ze zich zelf echter gangster mogen noemen, moeten ze zich eerst bewijzen en door vernederende ontgroeningsperiode heen. Als ze eindelijk het vertrouwen van hun bazen hebben gewonnen en hun eerste echte opdracht krijgen, verknallen ze die echter. Vanaf dat moment ziet hun toekomst er plotseling angstaanjagend somber uit. Om hun kansen te keren zullen ze nu een echt gevaarlijke list moeten verzinnen.

Regie
Paul Ruven
Cast
Georgina Verbaan, Beau van Erven Dorens, Ergun Simsek, Mimoun Ouled Radi, Cahit Ölmez, Ali Cifteci, Negativ, Jeroen van Koningsbrugge, Yes-R, Fatma Genç, Sadik Eksi, Gamze Tazim, John Jones, Marco Maas, Deniz Akkoyun, Caner Tercan, Önder Dogan, Daryll, Sjaak, Hef, Jeffrey Spalburg, Partysquad, Soesi B..
Release
18.02.2010
Release NL
18.02.2010
Release DVD
13.07.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Ruven | Cast: Yes-R (Apo), Önder Dogan (Mahmut), Mimoun Ouled Radi (Achmed), Fatma Genç (Fatma), Gamze Tazim (Serpil) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2010

Allereerst een waarschuwing voor degenen die me gaan beschuldigen van cynisme of het feit dat ik de film te serieus zou nemen: stop hier met lezen. Hieronder zul je namelijk weinig positieve dingen horen over Gangsterboys. Ik heb de laatste jaren veel slechte Nederlandse films gezien, variërend van Het Woeden der Gehele Wereld tot Spion van Oranje en Gangsterboys verdient moeiteloos een plek in dit illustere rijtje.

Regisseur Paul Ruven, die twee jaar terug de publieksprijs op het Nederlands filmfestival won met het niet in de bioscoop uitgebrachte Mafrika en een aantal jaren terug een boek schreef over de succesformule in Hollywood, verfilmt met Gangsterboys een scenario van debuterend schrijver Orhan Sahin. Hoewel het toe te juichen is dat culturele diversiteit ook in de Nederlandse filmwereld aan een opmars bezig is, is deze film een uitstekend voorbeeld van hoe het niet moet.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Gangsterboys Nieuwsberichten