Film over Klaas Bruinsma zonder Mabel

De film die op dit moment wordt gemaakt over het leven van topcrimineel Klaas Bruinsma, wordt niet aangepast na de onthullingen over een mogelijke liefdesrelatie met Mabel Wisse Smit, de verloofde van prins Johan Friso. Dat meldde de producent zaterdag.

Regisseur G. Verhage draait op dit moment de film met als titel 'De Dominee' in Luxemburg. Klaas Bruinsma leidde eind jaren tachtig het volgens velen grootste en meest gewelddadige misdaadsyndicaat dat ooit in Nederland actief was. Zijn groep had divisies voor moord, drugs en beleggingen.

In het gangstermilieu had Bruinsma de bijnaam De Dominee omdat hij altijd in het zwart gekleed ging en de neiging had iedereen de les te lezen. In juni 1991 werd hij op 37-jarige leeftijd voor het Hilton Hotel in Amsterdam geliquideerd.

Mabel Wisse Smit komt in de film niet voor. ,,Je kunt tijdens het draaien van een film het script niet gaan aanpassen'', aldus de zegsman. ,,Bovendien is de film slechts geïnspireerd op het leven van Bruinsma. Het gaat niet om de letterlijke weergave van de feiten.''

Peter Paul Muller speelt de titelrol. Frank Lammers, Chantal Janzen en Johnny de Mol vertolken andere belangrijke rollen in 'De Dominee'. De film komt in het najaar van 2004 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair