James Cameron werkt aan Avatar prequel

Maar het wordt geen film...

Volgens producent Jon Landau werkt James Cameron momenteel aan een prequel op Avatar. Het wordt echter geen film, maar een grote, epische roman die de gaten in het Avatar-universum moet opvullen. "We zullen geen tijd hebben om alle verhaalelementen in de sequels te verwerken, dus komt er een roman die de grondslagen van het universum zal vastleggen."

Zo zal de prequel dieper ingaan op Grace Augustine (Sigourney Weaver) die les geeft op de plaatselijke school, het achtergrondverhaal van Jake Sully (Sam Worthington), de dood van Jakes broer Tommy, en het verhaal van kolonel Miles Quaritch (Stephen Lang).

Hoewel James Cameron als schrijver niet aan zijn proefstuk toe is - hij schreef o.a. het scenario voor The Terminator, Terminator 2: Judgment Day en Titanic - wordt de Avatar prequel zijn eerste echte roman. Als het boek een succes wordt, dan kunnen Cameron en Landau in de voetsporen treden van George Lucas, door hun scifi-universum aan andere auteurs open te stellen voor nieuwe interpretaties.



NieuwsFilm

meest populair