Hongkong krijgt eigen Walk of Fame

Negen filmsterren uit Hongkong uit de jaren '60 en '70 zijn uitgekozen om als eerste hun handafdruk te laten vereeuwigen in de nog te realiseren 'Avenue of Stars', die wordt gemodelleerd naar Hollywood's Walk of Fame.

Onder de gelukkigen zijn actiehelden Jimmy Wong Yue, Ti Lung en Tso tat-wah en de komieken Woo Fung en Michael Hui, die allen beroemd werden tijdens de piek in de honderdjarige filmgeschiedenis van Hongkong.

Verder werden filmmaker Raymond Chow, regisseur Chor Yun, 'filmprinses' Connie Chan PO-chu en 'filmprins' Patrick Tse Yin (vader van popzanger Nicholas Tse) door de Hongkong Film Awards Association uitgekozen.

De boulevard, die volgend jaar geopend wordt, zal uiteindelijk de handafdrukken van zo'n 70 filmpersoonlijkheden herbergen. De eerste afdrukken zijn vrijdag afgenomen.

De Hongkong Tourist Board, zeg maar de plaatselijke VVV, wilde nog geen andere kandidaten noemen, maar het lijkt waarschijnlijk dat ook Jackie Chan, Jet Li, Michelle Yeoh, Tony Leung en regisseur Wong Kar-wai een plaatsje zullen krijgen.



NieuwsFilm

meest populair