Arnie bijt van zich af

Arnold Schwarzenegger heeft de nieuwste beschuldigingen van seksuele intimidaties verworpen en ze afgedaan als een wanhopige poging om zijn verkiezingscampagne te ontwrichten. Zaterdag voegden zich nog twee vrouwen bij de zes vrouwen die hem eerder al van 'graaien' hebben beticht.

De geboren Oostenrijker, die er ook van beschuldigd wordt diepe bewondering voor Adolf Hitler te koesteren, kreeg zaterdag steun van de leider van een Joodse mensenrechtenorganisatie en de man die Schwarzenegger als jonge bodybuilder trainde. Beiden zeggen dat Schwarzenegger uitblinkt in tolerantie.

De beschuldigingen aan het adres van de 'Governator' leverde hem kritiek op van zijn concurrenten tijdens het slotdebat van de campagne, dat de acteur uitzat.

Democratisch kandidaat Bustamante zei dat als een van zijn dochters slachtoffer van Arnie's gegraai zouden zijn, 'er geen campagne voor nodig was om dat recht te zetten'. Kandidaat van de Groenen Peter Camejo suggereerde dat Schwarzenegger al die jaren ongestraft vrouwen heeft kunnen lastig vallen omdat hij rijk, blank en beroemd is.

Senator Tom McClintock, Schwarzenegger's grootste rivaal in het Republikeinse kamp, zei dat de beschuldigingen serieus zijn en nader onderzocht zouden moeten worden. Hij maande echter ook tot voorzichtigheid, omdat de aanklachten zo kort voor de verkiezingen geuit zijn.

Schwarzenegger heeft de hele toestand betiteld als 'rioolpolitiek', en ontkent bovendien de laatste beschuldigingen die twee vrouwen tegen hem geuit hebben. "De laatste beschuldigingen die ik vandaag heb gelezen zijn absoluut niet waar. Ze proberen mijn campagne te torpederen. Ze willen me in een kwaad daglicht stellen zodat de mensen tegen me zullen stemmen", aldus de bonkige ster, die de peilingen aanvoert.



NieuwsFilm

meest populair