Nederlandse 'zombies' gaan Duitse kwestie uitvechten

Duitse nazi-zombies die vechten tegen asociale Nederlandse zombies: politiek correct wordt de nieuwe Nederlandse film Worst Case Scenario niet. Wel erg grappig, denkt producent B. Oosterhoorn. Zondag werden de eerste opnames gemaakt voor de 'splattermovie'.

In de promotietrailer die zondag op de Maasvlakte bij Rotterdam werd gefilmd, strijden Nederlandse en Duitse zombies tegen elkaar rond een militaristisch kampement op het strand. De achtergrond van de film is een fictieve WK-finale tussen Nederland en Duitsland. Het verhaal neemt alle eigenaardige rivaliteit tussen de twee buurlanden op de hak. De gestoorde professor die de zombies maakt is een foute Duitser, maar ook de Nederlanders kunnen rekenen op een fikse portie zelfspot.

,,Het wordt geen pijnlijke film'', stelt producent Oosterhoorn. ,,Maar er is altijd bonje geweest tussen de twee landen. Het is zelfs een globaal verschijnsel dat buurlanden altijd meer moeite met elkaar hebben dan landen die duizenden kilometers verder liggen. Dat thema leek ons leuk om uit te buiten in een zombiefilm waarin zowel letterlijk als figuurlijk met een botte bijl op de materie wordt ingehakt.''

De film wordt geregisseerd door Richard Raaphorst, die hiermee zijn speelfilmdebuut maakt. Eerder verwierf hij faam met het maken van commercials en korte filmpjes als Zombi 1 en Sint pikt 't niet meer. Recent maakte hij de titelsequentie van de internationale genrehit Beyond Reanimator van de Amerikaanse regisseur Brian Yuzna.

De bedoeling is dat het grootste deel van de film in de zomer van 2004 wordt opgenomen. De kosten bedragen 2 miljoen euro en worden verworven door de internationale verkoop van de film op basis van de eerste beelden die nu worden gemaakt. Hoofdrolspelers kan Oosterhoorn nog niet noemen, maar de producent is in onderhandeling met een ,,paar heel grote internationale namen''. De producent mikt op de première rond Kerst 2004.



NieuwsFilm

meest populair