Algemeen

Nieuwe regieklus Roland Emmerich (2012)

En hij vernietigt de wereld voor de verandering eens niet!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 26.02.2010 om 16:02 in Algemeen
Juist, de regisseur die ondertussen een expert is in het vernietigen van de wereld (denk aan films als Independence Day en 2012), Roland Emmerich, heeft een vrij verrassend nieuw project gekozen. Zijn oog is namelijk gevallen op een… zeventiende eeuws drama met de veelbetekenende titel Anonymous.

Het is een grote stap voor Emmerich, die ineens afscheid neemt van wereldwijde cataclysmen en ze inruilt voor sonnetten. Anonymous zal zich vooral concentreren rondom het verhaal dat de stukken van Shakespeare eigenlijk geschreven zijn door Edward de Vere, de zeventiende Graaf van Oxford.

“We have Vanessa Redgrave as Queen Elizabeth; David Thewlis as William Cecil, old and young; and Rhys Ifans as The Earl Of Oxford. It’s a true English cast and I’m really proud of it. There’s 12 main characters and 20 or 30 other characters, and each of the characters is really good.” Aldus Emmerich.

Ifans zal de hoofdrol spelen in het drama. Oxford, een schrijver, dichter en kunstenaar, kwam in de invloedsfeer van Robert Cecil terecht, de staatssecretaris van Queen Elizabeth en was naar verluidt de inspiratie voor Hamlet’s Polonius.

Emmerich omschrijft de film als volgt: “It’s a mix of a lot of things: it’s an historical thriller because it’s about who will succeed Queen Elizabeth and the struggle of the people who want to have a hand in it. It’s the Tudors on one side and the Cecils on the other, and in between [the two] is the Queen. Through that story we tell how the plays written by the Earl of Oxford ended up labelled 'William Shakespeare'.”

Het is een vreemde actie voor een regisseur die vooral bekend is in het domein van wereldvernietiging en veel, heel veel CGI en is daarmee niet bepaald een film die je zou verwachten van een regisseur als deze (tenzij hij stiekem Stratford op gaat blazen), dus we zijn benieuwd naar het resultaat.

De opnames beginnen in maart, in Berlijn en volgens IMDb staat de film gepland voor een release ergens later dit jaar.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Chrischzz "En de laatste 5 minuten van de film valt er alsnog een groot rotsblok uit de ruimte op de aarde.."
HHAHAHHAH

Chrischzz

Avatar

En de laatste 5 minuten van de film valt er alsnog een groot rotsblok uit de ruimte op de aarde..