The Governator has arrived!



Van een internet chatroom in China tot het Oostenrijkse plaatsje waar Arnold Schwarzenegger opgroeide; de hele wereld is woensdag vol lof over zijn uitzonderlijke Amerikaanse politieke triomf met meer spanning dan een Hollywood-verhaal.

Nadat zij de hele nacht hadden gefeest, herclaimden Arnie's bewonderaars in zijn geboorteplaats hem na zijn overwinning als een van hen. In een lokale kroeg zaten tientallen mensen boven de koffie en gebakken eieren, als er plots gejuich uitbarst: Schwarzenegger spreekt op tv zijn overwinningsspeech uit, in het Duits nagesynchroniseerd uiteraard.

Schwarzenegger heeft een 'zware taak voor zich liggen, en we zijn ervan overtuigd dat hij erin zal slagen Californië uit het slop te halen" zo sprak de Oostenrijkse kanselier Wolfgang Schuessel in een felicitatieboodschap.

De Russische televisie berichtte dat 'de derde generatie Terminator de staat zal leiden'. "Velen zien 'IJzeren Arnie' nog steeds als een held die de wereld van de slechteriken redt", aldus de zender NVT.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy zei de overwinning van Arnie met gemengde gevoelens te ervaren, maar toonde bovenal erkenning voor de nieuwbakken gouverneur. Iemand die een buitenlander in een land is, die een onuitspreekbare naam heeft en toch gouverneur van de grootste staat van het land kan worden, dat is niet niets", zegt Sarkozy.

Chinese internetters noemen de gebeurtenis iets wat in China niet mogelijk zou zijn. In Japan wordt Schwarzenegger geroemd als iemand die 'de Amerikaanse droom doet uitkomen'.

NieuwsFilm

meest populair