HBO maakt ambitieuze fantasy-serie

Game of Thrones wordt hoogstwaarschijnlijk een van de duurste tv-series in de geschiedenis.

Onlangs werd bekend dat HBO, in het verleden verantwoordelijk voor succesvolle series als The Wire en The Sopranos, het definitieve groene licht heeft gegeven aan de serie Game of Thrones, gebaseerd op de boeken van George R. Martin.

In de A Song of Ice and Fire serie, die met Game of Thrones in 1996 werd afgetrapt, zijn inmiddels vier (lijvige) boeken verschenen. De bedoeling is dat de overige drie delen in de komende jaren gaan verschijnen. De boeken, die zich afspelen ten tijde van de middeleeuwen, draaien om de bloederige machtsstrijd op het fictieve Westeros, waarbij familievetes, revoluties en epische veldslagen aan de orde van de dag zijn. Thomas McCarthy (The Station Agent, The Visitor) regisseerde de pilot van de serie, die begin volgend jaar te zien zal zijn.

HBO, dat na het einde van series als Sex and the City en The Sopranos een terugval beleefde, lijkt weer helemaal terug te zijn. De vampierserie True Blood vormde het beginpunt van de wederopstanding van de zender die onlangs ook bekendmaakte dat Boardwalk Empire, een serie over corruptie in Atlantic City aan het begin van de 20e eeuw, waarschijnlijk nog dit jaar op de buis komt. Martin Scorsese regisseerde de pilot. Met Treme, de nieuwe serie van David Simon (The Wire), en The Pacific, de opvolger van Band of Brothers, ook nog in de pijpleiding lijkt het HBO dus zowel creatief als commercieel voor de wind te gaan.



NieuwsFilm

meest populair