Het Bijbelse scheppingsverhaal in 3D

Genesis komt waarschijnlijk naar het witte doek.

Een van de oudste verhalen van de wereld komt waarschijnlijk naar het witte doek. Dan hebben we het natuurlijk over Genesis, het Bijbelse scheppingsverhaal. Er moet een 3D-film van gemaakt worden, met aan het roer Paramount Pictures en de medeoprichter van Walden Media, Cary Granat. De productie moet gedaan worden door Reel Fx, en zo moet de film In the Beginning tot stand komen. Een 3D-film van het scheppingsverhaal, wie had dat verwacht?

Het budget van de Bijbelse film zou ongeveer dertig miljoen dollar worden, en de studiobonzen hopen dat ze met het 3D spektakel publiek naar de film kunnen trekken dat eerder al massaal naar The Chronicles of Narnia ging. Er is overigens ook al een scenario voor de film, geschreven door John Fusco (Hidalgo) en een regisseur is ook al aangetrokken: David Cunningham. Het enige dat ontbreekt? Groen licht. Reel Fx is bezig met testbeelden te maken, in de hoop dat te krijgen van de studio’s, maar of dit er komt is nog maar de vraag.

Aan de ene kant lijkt het vrij aannemelijk dat de film groen licht krijgt, aangezien er inderdaad vrij veel mensen naar Narnia gingen, wat een flinke duit op heeft geleverd. Men heeft vaker het gevoel bij die groep mensen dat ze niet genoeg aangesproken worden om naar de bioscopen te gaan, en dit soort films zouden daarvoor moeten zorgen. Aan de andere kant is het misschien te provocerend om het scheppingsverhaal te verfilmen. Binnenkort meer…



NieuwsFilm

meest populair