Guy Ritchie regisseert King Arthur

En Sherlock Holmes 2 dan?

Warner Bros. is begonnen met een nieuw project dat zich rond de legende van Koning Arthur zal concentreren. Aan het roer ditmaal Guy Ritchie, die zo'n succes wist te maken van Sherlock Holmes. Die film bracht met een budget van 90 miljoen dollar tot nu toe zo'n 490 miljoen dollar in het laatje.

John Hodge (Trainspotting) werkt samen met Ritchie aan het scenario. Het moet een re-imagining van de legende van Arthur worden. Voor degenen die het niet weten: hij zou een zesde eeuwse koning van Engeland zijn geweest, die zijn land verdedigde tegen de Saksische invallers. Hun voornaamste bronmateriaal zou een vijftiende eeuws boek zijn, namelijk Le Morte d'Arthur, gepubliceerd in 1485 door Thomas Mallory, als een compilatie van Franse en Engelse verhalen.

De productie zal verder gedaan worden door Gianni Nunnari, Charles Roven en Richard Suckle. Executive Producer is in dit geval Craig J. Flores.

Dit is overigens niet het eerste project van Ritchie en Warner Bros. Eerder werd hij aangetrokken om Lobo te regisseren, een film gebaseerd op de DC Comics over een buitenaardse premiejager. Dit project werd echter op de lange baan geschoven omdat én Robert Downey Jr. ineens een gat in zijn agenda heeft (hij besloot niet mee te werken aan Cowboy's and Aliens) en Ritchie zou erg enthousiast zijn over een nieuwe Sherlock Holmes film.

Afgaand op de berichten uit het verleden lijkt het er dus op dat er eerst een vervolg komt op Sherlock Holmes, en daarna pas de nieuwe Koning Arthur.



NieuwsFilm

meest populair