Algemeen

Toch geen rapcarrière voor Joaquin Phoenix?

De (ex-)acteur wordt namelijk weer in verband gebracht met een nieuwe film...

door Jan-Peter Rook op 15.03.2010 om 17:59 in Algemeen
Joaquin Phoenix nam vorig jaar op hilarische wijze afscheid van de filmwereld om werk te gaan maken van een carrière als rap MC. Dit is in strijd met het bericht dat de acteur (Walk the Line) schrijver/dichter Edgar Allan Poe zal gaan spelen in een verfilming van Daniel Stashowers boek The Beautiful Cigar Girl. Het nieuws komt van geluidsman Resul Pookutty. Hij zegt het volgende:

I couldn’t be happier because I am doing a period film. It is a very special challenge because I have to recreate the sound textures of New York in 1854. It’s an adaptation of The Beautiful Cigar Girl by Daniel Stashower and based on an eerie real-life experience of author Edgar Allen Poe which happened just months before his death. Joaquin plays Edgar Allen Poe.

Het boek richt zich voornamelijk op de dood van, of de moord op tabakverkoopster Mary Rogers, die tijdens haar leven roem vergaarde in het Manhattan van 1841. Haar verwonde lichaam lag aan de oever van de Hudson in Hoboken in juli 1841. Niemand werd ooit veroordeeld voor de moord. Een jaar later claimde een hoteleigenares dat Rogers het slachtoffer was van een mislukte abortus die plaatsvond in het hotel.

In 1843 gebruikte schrijver Edgar Allan Poe het onderwerp in zijn The Mystery of Marie Rogêt, waarin zijn Parijse detective Dupin de moord probeert op te lossen. Het schijnt het eerste detective verhaal ooit te zijn, dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Stashowers boek besteedt aandacht aan de dood van Rogers, de betokkenheid van Poe en de reactie bij het publiek.

Misschien dat Joaquin weer een beetje tot zichzelf gekomen is. Hieronder zie je waarom de acteur het toch maar beter bij acteren kan houden:


4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ice

Avatar

Hahahaha, volgens mij issie of onder de pillen of knetterbezopen in dat filmpje ;)

Maargoed dat hij het bij acteren houdt, ik neem aan dat hij er zelf achter komt (of al gekomen is) dat hij daar toch net wat beter in is :P

ThomasG

Avatar

Ach dat hele rap gedoe is doorgestoken kaart voor die mockumentary/documentaire die Casey Befvlek over hem en z'n rap carriere maakt...in ieder geval blij dat ie weer gewoon een normale rol gaat spelen.

Zoxy

Avatar

In ieder geval wel een mooie move daar op het podium. :+

TFM

Avatar

ThomasG "ach dat hele rap gedoe is doorgestoken kaart voor die mockumentary/documentaire die Casey Befvlek over hem en z'n rap carriere maakt...in ieder geval blij dat ie weer gewoon een normale rol gaat spelen."


Ja, dat was in mijn ogen ook best wel duidelijk.. maar is er al wat meer bekend over die docu? Anyone?

NieuwsFilm

meest populair