Walk the Line (2005)

Love is a burning thing.

Degelijke film over de vroege jaren van Johnny Cash, die toch iets beters verdiend had.
play

7,6 details

  • 136 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Romantiek
  • Muziek
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
136 Min Duitsland

Country-legende Johnny Cash (Joaquin Phoenix) vertrekt naar Memphis waar countrymuziek nog in de kinderschoenen staat. Naarmate hij steeds bekender wordt en dus geld begint te verdienen komt hij in contact met grote sterren zoals Elvis Presley. Maar de roem wordt Johnny te veel en hij raakt aan de drugs.

Regie
James Mangold
Cast
Reese Witherspoon, Joaquin Phoenix, Robert Patrick, Ginnifer Goodwin, Dallas Roberts, Sandra Ellis Lafferty, Dan Beene, Dan John Miller, Larry Bagby, Waylon Payne, Clay Steakley, Tyler Hilton, Shelby Lynne, Shooter Jennings, Johnathan Rice, Johnny Holiday.
Budget
$ 28.000.000
Opbrengst
$ 170.000.000
Release
13.09.2005
Release NL
02.02.2006

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: James Mangold | Cast: Joaquin Phoenix (Johnny Cash), Reese Witherspoon (June Carter), Ginnifer Goodwin (Vivian Cash), Robert Patrick (Ray Cash) e.a. | Tijdsduur: 137 minuten

Voor vele mensen is Johnny Cash een legende, zeker in de Verenigde Staten. Hij was ‘The Man in Black’, die zong en speelde voor iedereen die niemand anders had; de man die zichzelf als mens en muzikant opnieuw uitvond toen hij samen met June Carter Cash voor gevangenen ging optreden. Minder bekend is het verhaal van Cash dat zich voor die tijd afspeelde, toen hij zijn eerste stappen zette als beroemde muzikant maar bijna compleet ten val kwam voordat hij verlossing vond en tien jaar lang afwisselend wel én niet een zeer complexe relatie met June Carter had. Walk The Line gaat over die jaren, vanaf zijn jeugd tot en met zijn beroemde optreden in Folsom Prison, en concentreert zich daarbij op de liefdesgeschiedenis van John en June. Zij hebben de film overigens niet meer kunnen zien; zij stierven allebei in de eerste helft van 2003, een paar maanden na elkaar.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Walk the Line Nieuwsberichten

Laatste reacties

Bilbo

"...Geweldige film. Samen met m'n pa gekeken, zijn beide grote Johnny Cash fans. Mooie film met een mooi......"

cag200

".....toch dacht ik even dat cashies vader zo even in kwik ging veranderen..maarnee, gelukkig!..."

LuCos

"...[quote=SaulKarath] Eindelijk een film die alles gewoon keurig doet en ook nog eens boeiend en meesle......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Walk the Line

acties