Chauffeur Johan Primero krijgt een trailer

Het geheim achter het succes van FC Barcelona!

De film Johan Primero is het portret van de 43 jarige Johan Puig, een zeer fanatieke fan van de voetbalclub FC Barcelona. Zijn vader reed in 1974 voor de wedstrijd Real-Barca een rondje rond het stadion in zijn 2cv Eend. Toen Barca met 0-5 won kon dit voor hem niets anders betekenen dan dat het door zijn rondje om het stadion kwam. Dat was het begin van een traditie die Puig nu nog steeds voortzet in de overtuiging dat hij het geheime wapen is achter het succes van zijn club.

Elke dag rijdt hij niet één maar vijftig rondjes om het stadion in zijn rood-blauw gekleurde Eend. De teller staat inmiddels al ver boven de 80.000 rondjes. Als hij op een dag een jonge vrouw ontmoet loopt zijn geregelde leven al snel volledig in de war.

Johan Primero wordt geregisseerd door Johan Kramer, naar mijn mening een van 's neerlands beste reclamemakers die er is was. Hij was in 1996 een van de oprichters van het reclamebureau KesselsKramer, een bedrijf dat alles anders deed en ook de gedachte had dat de klant geen koning was maar hun het voor het zeggen hadden. Met die filosofie in het achterhoofd kwamen ze jaren later o.a. met de naam en de aparte campagne voor het telecombedrijf Ben.

Kramer is inmiddels gestopt met reclame en heeft zich helemaal gestort op de film. Dit is zijn tweede "voetbalfilm", eerder maakte hij al de documentaire The Other Final, over een wedstrijd tussen de twee laagst geklasseerde voetballanden in de wereld, op de dag van de WK-finale. Johan Primero draait vanaf juni 2010 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair